Live: Alteveer – Pekelder Boys

Om 14:30 uur gaat de bal rollen bij Alteveer – Pekelder Boys.

Prachtige omstandigheden vanmiddag voor een mooie pot voetbal. Het zonnetje schijnt, een fris temperatuurtje, grote kans dat de mouwen worden opgestroopt in deze burenderby. Een wedstrijd die door beide teams absoluut gewonnen moet worden!

0. Het spel is op gang gebracht, het is Pekelder Boys dat de aftrap heeft genomen.

5. Veel duels en strijd zien we direct al in de eerste vijf minuten van deze derby. En de eerste gele kaart is inmiddels ook al gevallen. Erik Wolfs verdwijnt in het boekje na een stevige sliding op Willem Lammerts.

8. Pekelder Boys werkt de bal maar half weg daar in het strafschopgebied. De bal komt voor de voeten van Dennis Klooster. Zonder al teveel na te denken haalt Klooster uit en schiet de bal van een dikke twintig meter hard binnenkant paal het doel in: 1-0 voor Alteveer!

11. Gele kaart! Eric Burema haalt Bryan Schenkel onderuit en onderbreekt daarmee een kansrijke aanval voor Alteveer.

16. Doelpunt! Een goede combinatie tussen Ramon Jansen en Roy de Wijk wordt feilloos afgewerkt door laatstgenoemde. Een uitstekende start van Alteveer in deze wedstrijd, dat op een 2-0 voorsprong komt!

19. Goede actie van Leon Wolthuis over de linkerkant. Prima voorzet richting Ricardo Vonk. Goal! Geweldige kopbal in de linkeronderhoek, de spanning is snel weer terug: 2-1.

27. Lammerts wordt weggestoken door Jorn van Stiphout op randje buitenspel, maar mag door van de arbiter. Koud kunstje voor Lammerts, die de bal bekeken binnen schuift: 2-2.

28. Beide ploegen springen tot nu toe effectief om met de kansen die ze krijgen.

33. Gele kaart! Rudy Akpinar verdwijnt in het notitieboekje na een ietwat onbesuisde overtreding.

36. Ook Lars Roelfsema ziet geel, en zo is ook het aantal gele kaarten in evenwicht in deze derby. Het goede voetbal blijft wat achterwege, maar de strijdlust van beide teams vergoedt veel. Er wordt gestreden voor elke meter.

40. Goede kans voor Alteveer om nog voor rust op voorsprong te komen. Schenkel krijgt een prima voorzet van Damien Sedda, maar kopt de bal net enkele meters over het doel.

44. Een aardige mogelijkheid voor routinier Martin Schreuder, die net een teenlengte tekort komt om de bal binnen te kunnen glijden na een voorzet van Nando van Rietschoten.

45. Het is rust! Met een stand van 2-2 worden de kleedkamers opgezocht.

46. De tweede helft is onderweg, eens kijken wat voor spektakel deze 45 minuten nog gaan brengen!

52. Maurice Gersonius heeft daar een aardige actie in huis en snelt zijn tegenstander voorbij. Een uithaal volgt, maar de bal gaat toch enkele meters naast de goal van Pekelder Boys.

56. Volgende kans voor Alteveer, dat aandringt in deze fase van de wedstrijd. Uit een hoekschop kopt de Wijk de bal meer net over.

61. Doelpunt! Klooster schiet op schitterende wijze een vrije trap vanaf een meter of achttien tegen de touwen. 3-2 voor Alteveer, dat ook de overhand heeft in dit eerste gedeelte van de tweede helft.

67. Goal! Eigenlijk uit het niets! Pekelder Boys komt langszij. Ook dit doelpunt komt uit een vrije trap. De bal wordt voor geslingerd en het is Harold Hut, die van dichtbij binnentikt: 3-3.

78. Doelpunt! Het is Alteveer dat weer op voorsprong komt. Dit keer is Schenkel de doelpuntenmaker. Met een bekeken schot vanaf randje zestien plaatst hij de bal onhoudbaar in de rechterhoek: 4-3.

81. Het slotoffensief van Pekelder Boys is begonnen, dat snel de lange bal speelt op de spitsen. Kans voor Vonk, maar die schiet net over uit een scrimmage voor de goal.

86. Bijna de gelijkmaker! Het is echt pompen of verzuipen, maar de bal rolt daar net via de paal over de achterlijn. Wolthuis dacht toch echt de gelijkmaker op de schoen te hebben, maar heeft daar net een beetje pech dat de bal er niet in gaat.

89. Dat is de beslissing in de wedstrijd! Alles ligt open bij Pekelder Boys en Alteveer profiteert daarvan op de counter. Akpinar mag hem maken, het is 5-3 en daarmee stevent Alteveer op de winst af!

90+2. Afgelopen! Veel strijd, veel doelpunten! Het is uiteindelijk Alteveer dat zegeviert in deze derby!