Live: Wildervank – Bareveld

Om 21:00 uur gaat de bal rollen bij Wildervank – Bareveld.

Het is fris deze dinsdagavond maar droog en dus zijn het prima omstandigheden voor een derby tussen de twee buurdorpen Wildervank en Bareveld. Beide elftallen acterend op 4e klasse niveau. Waar Wildervank eerst nog een zondagtak had, daar speelt het nu prestatievoetbal op zaterdag in de 4e klasse D. Bareveld komt uit op de zondag en speelt in de 4e klasse C. Kan wel eens een spannende pot voetbal worden straks.

0. Het is Bareveld dat de toss wint en de aftrap neemt in deze derby.

2. Het is Wildervank dat direct vanaf het begin van de wedstrijd Bareveld onder druk zet. Heel erg is dat niet voor Bareveld, dat daarmee ruimte krijgt voor de counter. Daar gaat Bart Weishaupt er vandoor. Direct een kans, maar zijn schot gaat net naast.

5. Weer een countermogelijkheid voor Bareveld. Het leidt tot een schot van Chris Bijl, maar ook deze zeilt enkele meters naast.

13. De eerste kans voor de thuisploeg, die wel veel balbezit heeft, maar er nog weinig meedoet in dat eerste kwartier. De kans komt voort uit een corner, maar de kopbal van Youri Vondeling mag eigenlijk geen gevaar heten, simpel in de handen van de goalie geknikt.

23. Wildervank heeft meer balbezit, maar het tempo ligt te laag om de defensie van Bareveld echt te verontrusten. Er zijn dan ook nog niet veel kansen te noteren in deze eerste helft.

32. Counterkans weer voor Bareveld, dat toch de betere mogelijkheden heeft in deze eerste helft. Aardige mogelijkheid toch voor Herman Ludolphie, maar ook zijn poging gaat enkele meters naast de goal van Wildervank.

38. Een poging van afstand van Wildervank, dat moeite heeft om tot uitgespeelde kansen te komen. Geen verkeerd schot van Ewout Wolf, maar de bal zeilt net over de deklat.

45. Rust. Er gebeurde weinig in de eerste helft waarin Wildervank veel balbezit had, maar moeizaam tot kansen kwam. Bareveld had een paar goede countermogelijkheden, maar kwam ook niet tot scoren.

46. Wildervank heeft afgetrapt in de tweede helft.

49. Goal! Nu is het wel raak voor Bareveld, dat toeslaat uit een counter. Weishaupt is de doelpuntenmaker en zet Bareveld op een 0-1 voorsprong.

57. De druk van Wildervank begint toe te nemen op het doel van Bareveld, dat nauwelijks meer van de eigen helft af komt.

64. Kans voor Wildervank, een goede voorzet van Jasper Kluin belandt op het hoofd van Twan Assink, die slechts een halve meter naast kopt.

68. Bijna de gelijkmaker! Nick Siebring raakt de buitenkant van de paal met een schot van een meter of twintig.

73. Goal! Het zat er al een tijdje aan te komen. Wildervank komt op gelijke hoogte. Jesse Bleeker is de doelpuntenmaker, hij scoort met een bekeken schot vanaf randje zestien. Onhoudbaar in de winkelhaak.

78. Wat een mogelijkheid weer voor Wildervank. Vondeling had hem op de schoen, maar tikt een voorzet net langs de verkeerde kant van de paal.

83. Wildervank blijft drukken op de defensie van Bareveld, maar dat blijft met enig kunst en vliegwerk overeind in deze slotfase.

89. Doelpunt! Het is Bareveld dat geheel tegen de verhouding op een 1-2 voorsprong komt! Bijl schiet een vrije trap via de muur binnen. Een lucky maar wat geeft het zullen ze wel denken aan de kant van Bareveld. Dat moet de winnende haast wel zijn.

90+2. Afgelopen! Bareveld wint enigszins gelukkig met 1-2 van Wildervank.