Nieuw Buinen verrast Valthermond in mondenderby

Nieuw Buinen wist enigszins verrassend te winnen van Valthermond.

Lang werd er uitgekeken naar de derby Valthermond tegen Nieuw Buinen. Een echte derby werd het zaterdagavond ook. Veel publiek, veel spanning en slecht voetbal. Het was Nieuw Buinen dat uiteindelijk verrassend genoeg aan het langste eind trok in Valthermond: 2-3.

De thuisploeg deelde de eerste speldenprikken uit, maar Jens Bulle mikte twee keer naast de goal van Marcel Waarsing. De eerste de beste kans voor de bezoekers was direct prijs. Tot twee keer toe gooide Stephan de Vries zich in de baan van een schot, maar op de inzet van Danny Feiken moest de Valthermond defensie het antwoord schuldig blijven.

Droomstart

Niet veel later bezorgde Eddy Schoenmaker de oranjehemden een droomstart. Rick Jan de Vries bereikte de volledig vrijstaande Schoenmaker die doelman Edwin Melgers kansloos liet. Valthermond verviel vervolgens in een oude fout. In de persoon van Alwin Braakman beschikt de ploeg van Albert Koops misschien wel over de beste spelverdeler van de 2e klasse, maar veel te snel werd er voor de lange bal gekozen. Gevolg was dat Valthermond voor de pauze amper tot uitgespeelde kansen kwam. Slechts Erik Jan Veerbeek kwam twee keer in scoringspositie maar ook hij mikte naast.

Valthermond snel langszij

Scheidsrechter Stefan Aalders had amper voor de tweede helft gefloten of de aansluitingstreffer was daar. Alwin Braakman vond met een snel genomen vrije trap Maurice Kampman, die vanaf de rand van het strafschopgebied knap over Waarsing raak kopte. Twee minuten later kwam de thuisploeg zelfs langszij. Demy te Velde krulde de bal prachtig in de kruising.

Het thuispubliek ging er eens goed voor zitten, in de verwachting dat het er op en erover zou zijn. Dit bleek echter een misvatting. Het was opnieuw Eddy Schoenmaker die Nieuw Buinen uit een corner aan de leiding hielp.

Alle kanten op

Hierna kon het alle kanten op. Valthermond ging verwoed op jacht naar de gelijkmaker, kreeg daar ook de mogelijkheden voor, maar aan de andere kant was daar altijd het gevaar van de beslissende Buunermonder counter. Zo was de lob van Maurice Kampman net te kort om Waarsing te verschalken en hield Edwin Melgers met een fabelachtige redding Schoenmaker van zijn hattrick af. Braakman haalde nog een inzet van Jary Hovenkamp van de lijn en Valthermond had pech dat Jens Bulle zijn kopbal op de paal zag belanden. Dion van der Laan knalde vervolgens de rebound voor langs. Er volgenden ook nog een hele rits  aan corners en vrije trappen voor de thuisploeg, maar Nieuw Buinen slaagde er in om de overwinning over de streep te trekken.

“Waardeloos,” was het korte commentaar van Albert Koops. “Wij denken dat we zo even deze wedstrijd winnen, maar zo werkt het niet in een derby. Ik ben er goed ziek van.” Zijn collega Eric Prins was uiteraard wel tevreden:” De jongens hebben zich prima aan de afspraken gehouden. Wij wilden de ruimtes klein houden en dat is goed gelukt. We hebben onszelf nu wel beloond.”

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Programma oefenwedstrijden dinsdag 24 augustus

Overzicht van de oefenwedstrijden die dinsdag 24 augustus op het programma staan.

Stand zondag 5e klasse C

Overzicht van de stand van de zondag 5e klasse C na speelronde 10.

De Oefencampagne 2018/2019

Overzicht van oefenwedstrijden die worden gespeeld in de wintermaanden.