Valthermond morele winnaar tegen Nieuw Buinen

Valthermond en Nieuw Buinen hielden elkaar in evenwicht in deze bekerwedstrijd.

Foto: Jens Bulle, beste man van het veld (archief)

Ingrediënten aanwezig

De situatie was namelijk zo dat al voor de aftrap bekend was dat beide ploegen geen kans meer maakten op de volgende ronde. Ondanks dit gegeven waren alle ingrediënten voor een mooie pot voetbal aanwezig: wedstrijd op zaterdagavond, redelijk veel publiek met veel bekenden en toch een snufje bekergevoel. Een mooie pot werd het over negentig minuten gezien ook zeker. Dit ondanks dat het speelveld meer weg had van een ijsbaan dan van een voetbalveld.

Makkelijk combineren

Vanaf de aftrap was het de thuisploeg die makkelijker combineerde en al vlug deden de eerste mogelijkheden zich voor. Rick Schlimback testte binnen de minuut al de capaciteiten van doelman Brian de Jonge en Jens Bulle mikte een voorzet van Jesper de Graaf naast. De verdiende voorsprong kwam er wel voor de blauw-witten. Nu kopte Bulle, die zou uitgroeien tot beste man van het veld,  een vrije trap van aanvoerder Alwin Braakman onberispelijk binnen. Pas bij een achterstand waren de eerste wapenfeiten van de gasten daar. Ezra Abbas schoot voorlangs, een voorbeeld dat Koen Hateboer volgde zodat de thuisploeg met een voorsprong kon gaan rusten.

Hateboer de beste

Een groot deel van het publiek verbleef nog in de fraaie nieuwe kantine van Valthermond, toen Koen Hateboer aantoonde de beste spits in de Kanaalstreek te zijn. Een steekpass van Robert Tieks werd koelbloedig afgemaakt en even later stelde de aanvoerder zijn ploeggenoot Abbas in staat om Nieuw Buinen op voorsprong te zetten.

Onbedaarlijk hard

Waar Valthermond nog wel eens moeite heeft om met tegenslagen om te gaan, herpakte de ploeg van Bart Hartman zich nu meteen. Jens Bulle probeerde om van grote afstand De Jonge te verschalken, maar de ervaren goalie had dit goed in de smiezen. Kansloos was hij echter op de gelijkmaker van Rick Schlimback. Een voorzet van opnieuw Jesper de Graaf werd nog weggewerkt, maar de rebound werd door Schlimbach onbedaarlijk hard binnen geschoten.

Morele winnaar

Na de gelijkmaker vonden beide trainers het tijd om ook de reserves hun speelminuten te gunnen, wat voor het Bunermond-publiek een bekende naam opleverde. Dennis Wever, zoon van local hero Stef(fie), mocht van Herman Scherpen zijn debuut in de oranje hoofdmacht maken. Gezien het spelbeeld en de uitslag mocht Valthermond zich de morele winnaar noemen. Nieuw Buinen wacht met smart op de terugkeer van een aantal vaste krachten zoals Thijs Hateboer en Robert Hamming.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Programma bekervoetbal donderdag 13 februari

Overzicht van de bekerwedstrijden die voor donderdag op het programma staan.

Standen zondagvoetbal

Overzicht van de standen van het zondagvoetbal.

SJS zoekt oefentegenstander!

SJS is op zoek naar een tegenstander om tegen te oefenen op dinsdagavond 22 ...