Blik op 2L: Maurice Kampman wordt prof in Duitsland

Maurice Kampman maakt na de zomer de overstap van Valthermond naar de Duitse Oberliga. Na een verblijf van twee (onvolledige) seizoenen op De Meent gaat Kampman zijn geluk beproeven bij Eintracht Rheine, een ploeg op het vijfde niveau van Duitsland.

Rentree

Voor Kampman is het een rentree in het profvoetbal, want eerder stond de Ter Apeler onder contract bij FC Emmen, RKC Waalwijk en het Duitse SV Meppen en FC Schuttorf. Daarnaast staan aansprekende amateurclubs als MSC en WKE op het cv van de 25-jarige, die recent als aanvaller furore maakte in het blauw-wit van Valthermond. Bij zijn nieuwe club keert hij terug in zijn oude rol: centrale verdediger.

Verdediger of spits?

“Toen ik als junior mijn debuut in het eerste van FC Emmen maakte speelde ik als centrale verdediger. Eigenlijk was dit mijn vaste positie, totdat ik bij Valthermond ging spelen. In mijn tijd bij FC Schuttorf heb ik het als verdediger blijkbaar ook goed gedaan, want Rainer Sobiech heeft mij nu voorgesteld.” Sobiech, bij Schuttorf trainer van Kampman, is nu assistent-trainer van Eintracht Rheine. Nadat de trainer zijn oud-pupil polste, kwam alles in een stroomversnelling: “We hebben een aantal gesprekken gevoerd, met een eenjarig contract als resultaat.” Een speciaal dankwoord gaat daarbij uit naar broer Maykel: “Mijn familie staat altijd voor me klaar, maar Maykel regelt al mijn voetbalzaken. Mede dankzij hem kan ik deze stap nu maken.”

Alles spelen

Kampman, die zich na de zomer mag melden bij de oosterburen, heeft nu vooral huiswerk: “De trainer wil vier keer per week gaan trainen, dus ik zal de komende maanden het nodige werk moeten verzetten om fit en scherp te beginnen aan het nieuwe seizoen.” Want alleen dan zal Kampman zijn ambitie vorm kunnen geven: het volledig spelen van alle wedstrijden in de Oberliga, een niveau dat volgens de Ter Apeler overeenkomt met de derde divisie in Nederland.

Geweldige club

Nu sportpark ‘De Meent’ wordt verlaten ontkomen we uiteraard niet aan een eerste terugblik op zijn periode in Valthermond. Wat Kampman vooral bijstaat is de samenwerking met trainer Albert Koops. Want Koops kwam tegemoet aan de eis die Kampman stelde: “Ik wilde wel voor Valthermond spelen, maar als spits en niet als verdediger. Albert heeft dat mogelijk gemaakt.” En met succes, want na twaalf wedstrijden stond de nieuwbakken aanvaller al op 18 doelpunten. Dat was het moment waarop de competitie werd afgebroken. Sindsdien is het behelpen voor voetballiefhebbers. “Ik kijk met heel veel plezier terug. Valthermond is een geweldige club, waar spelers, bestuur en ook de supporters willen samenwerken om tot succes te komen!”

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

De Treffer ’16: brief aan de Koning

Tijdens de Koningsspelen hebben jeugdleden van De Treffer '16 brieven geschreven aan Koning Willem-Alexander. ...

Transfertalk

Overzicht van de transfermutaties in de Kanaalstreek.