Buinerveen wint burentwist van Buinen

Buinerveen won de burentwist van Buinen.

Foto Andries Middelbos, Michiel Vedder scoort namens Buinen.

Buinerveen heeft de burenderby tegen Buinen met 3-2 gewonnen. Bij rust leidde de thuisploeg met 1-0, maar na rust zag het Buinen tot twee keer toe terugkomen. Uiteindelijk werd Michel Dijksma de matchwinner door in de laatste minuten de winnende te maken.

Door beide elftallen werd deze wedstrijd bestempeld als de wedstrijd van het jaar, een overwinning was dus waarvoor beide ploegen volop de strijd aan gingen. Een strijd werd het waarin Buinerveen in de eerste helft de leiding nam via Robbert Mensinga. De middenvelder zorgde er daarmee voor dat de thuisploeg met een 1-0 voorsprong de rust in ging.

Langste eind

Die voorsprong werd na rust snel teniet gedaan door Michiel Vedder, die voor de gelijkmaker zorgde. Maar ook die stand bleef niet lang staan, want het was spits Mark Middeljans die een aantal minuten later Buinerveen weer op voorsprong bracht.

Een kwartier voor tijd kwam Buinen opnieuw langszij en opnieuw was het Michiel Vedder die scoorde: 2-2. Daar bleef het echter niet bij, want Buinerveen dat ook nog eens met een man minder kwam te staan (2x geel Julian Bos), trok in de slotminuten alsnog aan het langste eind. Dijksma werd uiteindelijk de matchwinner en zorgde voor een vreugdexplosie aan de kant van Buinerveen, terwijl Buinen met lege handen huiswaarts moest keren.