Live: Wedde – BNC

Om 14:00 uur wordt er afgetrapt in de derby tussen Wedde en BNC.

Het is lekker voetbalweer vanmiddag, hopelijk krijgen we hier een mooie derby voorgeschoteld tussen Wedde en BNC. De ploeg uit Finsterwolde startte verrassend goed dit seizoen als promovendus met 9 uit 3, Wedde pakte nog geen punt uit twee wedstrijden. Of er nog meer punten gepakt gaan worden dit seizoen is nog maar de vraag, maar dat zal later wel blijken.

0. De bal rolt en het is Wedde dat de wedstrijd heeft afgetrapt.

5. Veel strijd zien we hier in het begin van de wedstrijd, beide ploegen willen dit duel natuurlijk ook graag winnen.

7. De eerste kans voor de wedstrijd is voor Wedde, Ezra Abbas oogt echter nog niet helemaal scherp en schiet de bal ver naast.

10. Mogelijkheid voor BNC, goed voorbereidend werk van Rudie Nap daar, mooie bal op Marvin Ab. Schot, twee meter over de goal van Wedde.

14. Goal! Harold Roder scoort! Hard binnen geknikt uit een hoekschop: 0-1.

21. Mooi werk van Bas Tjabringa daar, prima actie en legt de bal panklaar voor Ben Becker. Die kan niet meer missen, goal! Becker zorgt voor de gelijkmaker: 1-1.

27. Mogelijkheid voor Wedde, Jeroen Huls mag schieten vanaf randje zestien, maar raakt de bal helemaal verkeerd, kans verkeken!

34. Voorzet van de linkerkant daar, komt van de voet van Pascal Jonker. Yannick Drenth staat helemaal vrij in het strafschopgebied. Goal! Vakkundig afgewerkt, 1-2!

42. Strafschop! Penalty voor Wedde, een ongelukkige handsbal daar, maar de arbiter is onverbiddelijk. Abbas faalt niet vanaf elf meter: 2-2.

45. Het is rust! Beide ploegen houden elkaar in evenwicht na een vermakelijke eerste helft.

46. De tweede helft is onderweg.

52. Mooie individuele actie van Joran Sikkens, daar komt de voorzet. Peulenschilletje voor Mike Otter, goal! 2-3 voor BNC.

58. Prachtige crossbal daar van Kevin Modderman, die Rik Molanus de diepte in stuurt. Passje op Ivan Geesink. Doelpunt! Keurig binnen gewerkt en het staat 3-3.

70. Het eerste uur was wervelend, maar het kakt een beetje in van beide kanten. Veel slordig balverlies aan beide kanten en kansen zijn er momenteel niet.

78. Schot van afstand van Jasper Reininga voor Wedde, maar die gaat net een metertje naast. Eindelijk weer eens een wapenfeit in deze tweede helft.

84. Kans nog voor Ronald Mos uit een hoekschop van BNC, maar de kopbal mist de juiste richting.

90. Afgelopen! Het eindigt hier in 3-3. Een uur lang een boeiende derby, maar daarna leek de vermoeidheid een beetje toe te slaan bij beide ploegen. Niet verwonderlijk gezien beide ploegen zo lang hebben stilgestaan vanwege het coronavirus.