Jongerenorganisaties en sportbonden roepen kabinet op een stap te zetten voor jongeren

Sportbonden vinden dat het kabinet een stap moet zetten om jongeren zo veel mogelijk te laten sporten.

Jongerenorganisaties en sportbonden slaan de handen ineen en roepen het kabinet op om zo snel mogelijk jongeren in groepen of teamverband (buiten) te laten sporten op hun vereniging.

Vaste trainingsgroepen en de sociale structuren van verenigingen zijn voor de meeste Nederlanders cruciaal om regelmatig te blijven sporten en bewegen. Jongeren zijn gedurende de coronacrisis aanzienlijk minder gaan sporten, wat een negatieve invloed heeft op hun lichamelijke en geestelijke gezondheid.

Eenzaam thuis

De inspanningen van de Rijksoverheid om de coronapandemie te bestrijden, worden door zowel de sportsector als de jongerenorganisaties erkend. Wij nemen gedurende deze crisis samen onze verantwoordelijkheid om het coronavirus te overwinnen. Dat neemt niet weg dat veel jongeren zich in een schrijnende situatie bevinden. Op een leeftijd dat de wereld voor hen opengaat, zitten velen langdurig eenzaam thuis. Jongvolwassenen missen inmiddels al maandenlang de mogelijkheid om met leeftijdsgenoten samen te sporten. Om even bij je vereniging gezond bezig te zijn en de sleur van dagenlang binnen zitten te doorbreken. Ze kunnen hun vrienden amper zien en er is geen uitlaatklep meer.

Vooral op jonge mensen in Nederland trekken de huidige maatregelen dus een enorme wissel. Sportbonden en jeugdraden, studentenorganisaties, jongerenorganisaties en de duizenden sport- en jeugdverenigingen in Nederland zijn ervan overtuigd dat we juist in deze periode een deel van de oplossing kunnen bieden. We beschikken al over een ijzersterke verenigingsinfrastructuur met een breed en divers aanbod. De sportsector en jongerenorganisaties kunnen samen de jonge Nederlander op een veilige en gecontroleerde manier in teams of groepen actief laten zijn, waardoor tevens sociaal contact wordt hersteld en eenzaamheid wordt teruggedrongen. Wij kunnen hen fit, gezond en weerbaar houden door hen hun favoriete buitensport te laten beoefenen onder deskundige begeleiding. Lees het volledige bericht via onderstaande link:

https://www.knvb.nl/nieuws/organisatie/berichten/62764/jongerenorganisaties-en-sportbonden-roepen-kabinet-op-een-stap-te

Bron: KNVB

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Stand FC Kanaalstreek FIFA Competitie na speelronde 16

Uitslagen en stand na speelronde 12 van de FC Kanaalstreek FIFA Competitie.

Overzicht plaatsing voor nacompetitievoetbal

Overzicht van de ploegen die zich al geplaatst hebben voor de nacompetitie.

Een gestaakte wedstrijd, wat komt daar bij kijken?

Het proces omtrent gestaakte wedstrijden voor clubs is niet altijd even duidelijk, in dit ...