Column Jan Dirk van der Zee: De logica van een lekke bal

Een column van KNVB directeur amateurvoetbal Jan Dirk van der Zee over het trainen tot 27 jaar.

Probeer het maar. Het is gewoon niet uit te leggen. De nieuwe versoepeling: voetballen tot 27 jaar. Ik heb een poging gedaan, maar verder dan dat je tot deze leeftijdgrens in het verleden studiefinanciering kon krijgen, kom ik niet.

Het is namelijk niet zo dat je vanaf je 27e bevattelijker bent voor het coronavirus, of er extra ziek door wordt. Laat staan dat er iets bekend is over het besmettingsgevaar van buitensporten in relatie tot corona.

Die vraag hebben we in december al eens gesteld aan het Outbreak Management Team (OMT). Aangezien we daar nog steeds geen antwoord op hebben gekregen, ondanks de belofte van premier Rutte er binnen drie weken op terug te zullen komen, is die relatie tot het virus er gewoon niet.

Wel een positief effect. Bewegen is gezond. Voor iedereen. Helemaal nu. Deze ziekte laat zien hoe belangrijk het is om te bewegen en slechte voeding te voorkomen. Daar had de regering een strategie voor kunnen maken, bijvoorbeeld door ervoor te kiezen om buitensporten zo lang mogelijk te handhaven. Dan had je meteen iets gedaan aan de mentale veerkracht.

Lees de volledige column via onderstaande link:

https://www.knvb.nl/nieuws/amateurvoetbal/column-jan-dirk-van-der-zee/62848/column-jan-dirk-van-der-zee-de-logica-van

 

 

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Buurt Battle van FC Groningen bij Pekelder Boys

De Buurt Battle is een initiatief van FC Groningen dat in samenwerking met de ...

Speelronde 2 FC Kanaalstreek Amateurtoto 2020/2021

Voor de volgende 8 wedstrijden dient door de deelnemers een voorspelling gedaan te worden.

Trainerscarrousel: Titan handelt snel

Het einde van het jaar is in zicht en dus nemen veel clubs en ...