In memoriam: Wim Wisman (1939-2021)

Op 81 jarige leeftijd is Wim Wisman overleden, die altijd veel heeft betekent voor het scheidsrechterkorps.

Scheidsrechtersvereniging HZOD heeft bedroefd gereageerd op het overlijden van Wim Wisman op een leeftijd van 81 jaar. Hij heeft veel voor het scheidsrechterskorps betekend, zowel in zijn rol als scheidsrechter als in diverse kaderfuncties. Arbitrage was een belangrijk deel van zijn leven.

Wim Wisman was jarenlang toparbiter in het amateurvoetbal, genomineerd scheidsrechter betaald-voetbal, assistent-scheidrechter betaald-voetbal, jarenlang scheidsrechter en rapporteur in de KNVB afdeling Drenthe, voorzitter van de scheidsrechterscommissie Exloo e.o. en niet in de laatste plaats medeoprichter van de COVS-groep ‘Hondsrug e.o.’.

Onderscheiden voor grote verdiensten

Wim was straight, duidelijk en helder. En zoals iedereen hem kende, op zijn tijd bloedserieus, maar zeker ook een man met een flinke dosis humor. Als scheidsrechter en bestuurder stond hij sterk in zijn schoenen en toonde durf en moed. Wim was in alles recht door zee en wars van geneuzel. Zonder omwegen ging hij op zijn doel af en hield er niet van om de kool en de geit te sparen.

Terecht is hij voor zijn grote verdiensten diverse malen onderscheiden. Hij was lid in de Orde van Oranje Nassau en erelid van onze vereniging. Bestuur en leden van HZOD willen zijn vrouw Ton en naaste familie condoleren met dit grote verlies. Het bestuur en leden van HZOD wensen hen voor de komende tijd veel kracht en sterke toe.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Belangrijke informatie van de KNVB

Het Handboek competitiezaken amateurvoetbal voor het seizoen 2017-2018 is beschikbaar. Het Handboek bestaat uit bestuursbesluiten ...

Speelronde 10 FC Kanaalstreek Amateurtoto

Voor de volgende 8 wedstrijden dient door de deelnemers een voorspelling gedaan te worden.

Amateurvoetbal eert Johan Cruijff

“Ere, wie ere toekomt!” De KNVB heeft de amateurverenigingen verzocht dit weekeinde stil te ...