Historische stap in amateurvoetbal: Categorie A mannen vanaf seizoen 2021/2022 toegankelijk voor vrouwen

Vanaf komend seizoen is het mogelijk voor vrouwen in het amateurvoetbal om uit te komen in de categorie A bij de mannen.

Met ingang van het seizoen 2021/’22 is het voor vrouwen in het amateurvoetbal mogelijk om uit te komen in de categorie A bij de mannen. Hiermee creëert de KNVB voor vrouwen een nieuwe mogelijkheid om altijd een passende plek te vinden in het voetballandschap. Dat vrouwen voortaan ook in de A-categorie bij de mannen kunnen uitkomen, is een historisch moment voor het amateurvoetbal in Nederland én wereldwijd.

Jan Dirk van der Zee, directeur amateurvoetbal KNVB: “Gemengd voetbal was in Nederland tot dusver mogelijk in de gehele jeugd. Zodra vrouwen echter de seniorenleeftijd bereikten, moesten zij kiezen tussen spelen in een vrouwencompetitie of gemengd blijven spelen in de B-categorie. Wij zien op basis van de huidige tijdsgeest en recente onderzoeksresultaten geen reden meer om daaraan vast te houden en kiezen voor gelijkwaardigheid en diversiteit. We willen dat meiden en vrouwen op basis van hun kwaliteiten en eigen ambities een passende plek in het voetballandschap vinden.”

Lees het volledige bericht via onderstaande link:

https://www.knvb.nl/nieuws/amateurvoetbal/competitiezaken/63501/categorie-mannen-vanaf-seizoen-2021%E2%80%9922-toegankelijk-voor

Bron: KNVB

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Trainerscarrousel

Overzicht van de trainers die blijven of vertrekken bij de clubs in de Kanaalstreek.

Pech en geluk voor zondagclubs in de Kanaalstreek

Pech en geluk voor een aantal clubs uit de Kanaalstreek na het besluit van ...

Wegen Wedde en Jack Boneschansker scheiden

Wedde moet voor het seizoen 2024-2025 op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer.