Historische stap in amateurvoetbal: Categorie A mannen vanaf seizoen 2021/2022 toegankelijk voor vrouwen

Vanaf komend seizoen is het mogelijk voor vrouwen in het amateurvoetbal om uit te komen in de categorie A bij de mannen.

Met ingang van het seizoen 2021/’22 is het voor vrouwen in het amateurvoetbal mogelijk om uit te komen in de categorie A bij de mannen. Hiermee creëert de KNVB voor vrouwen een nieuwe mogelijkheid om altijd een passende plek te vinden in het voetballandschap. Dat vrouwen voortaan ook in de A-categorie bij de mannen kunnen uitkomen, is een historisch moment voor het amateurvoetbal in Nederland én wereldwijd.

Jan Dirk van der Zee, directeur amateurvoetbal KNVB: “Gemengd voetbal was in Nederland tot dusver mogelijk in de gehele jeugd. Zodra vrouwen echter de seniorenleeftijd bereikten, moesten zij kiezen tussen spelen in een vrouwencompetitie of gemengd blijven spelen in de B-categorie. Wij zien op basis van de huidige tijdsgeest en recente onderzoeksresultaten geen reden meer om daaraan vast te houden en kiezen voor gelijkwaardigheid en diversiteit. We willen dat meiden en vrouwen op basis van hun kwaliteiten en eigen ambities een passende plek in het voetballandschap vinden.”

Lees het volledige bericht via onderstaande link:

https://www.knvb.nl/nieuws/amateurvoetbal/competitiezaken/63501/categorie-mannen-vanaf-seizoen-2021%E2%80%9922-toegankelijk-voor

Bron: KNVB

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Wethouder legt ‘eerste steen’ in Valthermond

Op sportpark ‘De Meent’ in Valthermond wordt momenteel hard gewerkt aan de vernieuwbouw van ...

Promotie & degradatie: de regeling

De KNVB heeft de regeling met betrekking tot promotie en degradatie bekend gemaakt. Via ...

Boy Nijgh Voetbalschool: techniek kampioenschappen

De inschrijving voor het techniek kampioenschap van de Boy Nijgh Voetbalschool is nog geopend tot ...