Emiel Seigers: “Plezier maken in en om het veld en meedoen om de prijzen met SVBO.”

Emiel Seigers heeft zin in zijn nieuwe uitdaging bij zondag eersteklasser SVBO en kijkt er naar uit om weer lekker te kunnen voetballen.

SVBO timmert druk aan de weg voor het nieuwe voetbalseizoen. Na de komst van Valthermond-spelers Joost Schrik en Demy te Velde is FC Ter Apel-speler Emiel Seigers alweer de derde nieuwe aanwinst. Na vier seizoenen gespeeld te hebben voor de zondag derdeklasser gaat de 23-jarige Seigers het twee klassen hoger proberen in de zondag 1e klasse F.

Het balletje voor een overstap naar SVBO ging al snel rollen. Seigers had al een aantal malen meegetraind met de amateurs van Emmen, waardoor het volgens de aanvaller al snel weer begon te kriebelen om op een hoger niveau te gaan spelen. “De beleving is heel anders op een hoger niveau en het tempo ligt ook een stuk hoger. Daardoor stond mijn beslissing al snel vast om weer op een hoger niveau te gaan spelen.” De vleugelspeler kreeg een uitnodiging van SVBO, voerde een gesprek en trainde een keer mee, waarna de overstap snel beklonken was. “Daaruit bleek dat dit de juiste stap is voor mij. Tevens is de eerste klasse F een competitie op hoog niveau en hebben we volgend jaar een goede selectie waarmee we leuk mee kunnen doen.”

Positieve blik

Bij Ter Apel beleefde Seigers vier mooie jaren, al waren het in de praktijk ongeveer maar 2,5 jaar door de aanwezigheid van het coronavirus. Desondanks kijkt de oud-speler van VV Emmen terug op een aangename tijd. “Ik kijk met een positieve blik terug als is dat natuurlijk best een beetje lastig aangezien we het laatste anderhalf jaar amper tot niet hebben gevoetbald. Vooral het eerste seizoen onder Koen Feijen was een mooi seizoen. We waren heel dichtbij promotie naar de tweede klasse, maar helaas verloren we in de finale van de nacompetitie van Dalen. Jammer dat we destijds met Ter Apel niet de tweede klasse hebben gehaald.”

Prestatie en plezier

Seigers heeft dan ook vooral weer zin om lekker te kunnen voetballen en plezier te maken in en rond het veld. Daarnaast zijn er ook de nodige ambities om zichzelf te bewijzen bij SVBO. “Ik hoop dat we komend seizoen gewoon weer kunnen voetballen met veel plezier en veel publiek. Daarin hoop ik mijn steentje bij te kunnen dragen door zoveel mogelijk te spelen, 100% gas te geven en belangrijk te kunnen zijn met goals en assists.”

Seigers hoopt dan ook de komende jaren uit te kunnen groeien tot een belangrijke kracht bij SVBO. “Ik hoop dat ik mijzelf de komende jaren goed blijf ontwikkelen en progressie blijf boeken. Natuurlijk wil ik ook om de prijzen meedoen met SVBO.” Maar bovenal kijkt Seigers er weer naar uit om weer eens lekker te kunnen voetballen. “Ik hoop weer veel wedstrijden te kunnen spelen, plezier te maken in en rond het veld, dat is iets wat elke voetballer het afgelopen jaar wel heeft gemist.”

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Nick Oosting beleeft moeizaam eerste seizoen bij SJS

SJS boekte afgelopen zaterdag pas haar tweede overwinning van het seizoen. En deze zege ...

Terug in de tijd: Jongensdroom van Victor van der Vlag gaat in vervulling

Victor van der Vlag doorliep elk elftal van Valtermond zowel als keeper als speler ...

Jarno Kip wil zich bij SPW bewijzen in de derde klasse

Doelman Jarno Kip verruilt na zes seizoenen Wedde voor SPW en kijkt terug op ...