Jeugdopleiding voetbalvereniging Gieten volop in ontwikkeling

De jeugdopleiding bij voetbalvereniging Gieten is volop in ontwikkeling.

De voetbalvereniging Gieten heeft ingezet op het verbeteren van haar jeugdopleiding, met als uiteindelijke doel certificering van  de jeugdopleiding door de KNVB op lokaal niveau. De v.v. Gieten wil met deze certificering aantonen dat het met de jeugd opleiding voldoet aan de door de KNVB opgestelde kwaliteitseisen.

Met de aanstelling van Bert Jan ten Hof als gediplomeerd hoofd jeugdopleiding heeft v.v. Gieten een eerste stap gezet. De HJO maakt tevens deel uit van een werkgroep binnen de vereniging die, met ondersteuning van Sport Drenthe en de KNVB, zich bezighoudt met het upgraden van het technisch jeugdbeleidsplan.

Bert Jan ten Hof.

Klaar voor de toekomst

V.V. Gieten wil haar jeugdopleiding een kwaliteitsinjectie geven met als doel dat ieder lid met veel plezier op haar, zijn niveau het voetballen kan beleven. Daarnaast wil de club spelers opleiden die doorstromen naar het eerste elftal. Nadat enige tijd geleden het complex is verrijkt met een kunstgrasveld en de sportaccommodatie volledig is gemoderniseerd is de club op dat vlak klaar voor de toekomst.

De aanstelling van de Technische Commissie (TC) heeft ertoe geleid dat voetbaltechnische zaken onder haar verantwoordelijkheid vallen en dat de Jeugd Commissie (JC) de uitvoering van de organisatorische zaken op zich zal nemen. De TC wil met het aanstellen van gediplomeerde jeugdtrainers de voetbalopleiding van v.v. Gieten vormgeven.

Nieuw technisch beleid

Met het aantrekken van Gert Sterken als de nieuwe trainer van JO19-1, is een eerste stap gezet die moet leiden tot de uitvoering van het nieuw opgezette technische beleid. Na een aantal gesprekken over o.a. het nieuwe beleid en het werk om de club naar een hoger niveau te tillen, welke door beide partijen als constructief en prettig werden ervaren, heeft dit uiteindelijk geleid tot een samenwerking. De TC heeft met Sterken een trainer binnen gehaald welke in bezit is van diploma TC 2 en kan bogen op een schat aan ervaring.

Gert Sterken samen met Hendrik Hilbolling.

De in Gasselte woonachtige trainer heeft bij diverse verenigingen zoals Gasselternijveen, vervolgens ZFC Zuidlaren en daarna Stadskanaal jeugdteams getraind, waarbij  hij tussendoor zijn diploma UEFA C en B behaalde. Hierna werd hij trainer van Veendam, waar hij JO17-1 en JO19-1  hoede had, welke speelden in respectievelijk hoofdklasse en 3e divisie. Gezien zijn ervaring en de samenwerking met de selectietrainers Veneboer en Vos, kan er iets moois ontstaan waar zowel de spelers, de trainers en de vereniging nog veel plezier aan kunnen beleven.

 

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Bedrijf in beeld: Het Voshuys

Het Voshuys blijft verbonden als sponsor aan FC Kanaalstreek. Een prachtige groepsaccomodatie gelegen in ...

Derbyvoetbal in beeld gevangen

De slotfase van de eerste helft van Stadskanaal – Musselkanaal was er één zoals ...

Kampioenschap én tassen voor BBC/Borger A1

De A-junioren van SJO BBC/Borger wonnen onlangs met 3-0 van Zwartemeer en mochten zich ...