Gasselternijveen vermaakt publiek met overwinning op Bellingwolde

Gasselternijveen vermaakte dinsdagavond het publiek met een 4-1 overwinning op Bellingwolde.

Gasselternijveen heeft zijn tweede oefenwedstrijd weten te winnen van 3e klasser Bellingwolde: 4-1.

Met twee debutanten, vorig seizoen nog spelend in de JO19-1, Joep Salomons en Bo Poppinga begon Gasselternijveen met veel energie aan de wedstrijd. Het spel speelde zich vooral af op de helft van Bellingwolde. De eerste grote kans was voor Siem Salomons, maar werd fraai gepareerd door de keeper van Bellingwolde. Even later mistte Gasselternijveen nog drie grote kansen waarna Bellingwolde met een fraaie afstandskogel bijna scoorde. De inzet werd goed gepareerd door doelman Koops.

Openingstreffer

Na een mooie aanval van achteruit was het Koomans die de 1-0 op het scorebord zette. Waar Gasselternijveen het na liet om de score uit te breiden was uit het niets vlak voor rust dat Bellingwolde de ruststand bepaalde op 1-1. De tweede helft zette Gasselternijveen nog een tandje bij. Ook JO19-1 speler Ivar Prins mocht zijn debuut maken vandaag. Gasselternijveen voerde de druk op en Joep Meertens kreeg een enorme kans om de Nieveensters op voorsprong te zetten, maar zijn poging trof helaas net geen doel.

Hattrick Koomans

Even later was het weer een fraaie aanval met een mooie assist van Bo Poppinga die zorgde dat Koomans zijn tweede van de avond kon maken. Gasselternijveen bleef doordrukken met mooi verzorgd voetbal en smaakmakers, Meems, Bo, Koomans en Joep Meertens gingen ze vrolijk door met aanvallen. Zo maakte Meems nog 3-1 en was het slotakkoord voor Koomans met zijn derde van de avond. Het thuispubliek dat hun vlaggenschip na bijna een jaar weer thuis weer mocht begroeten bij een thuiswedstrijd ging met een lach weer huiswaarts. Zaterdag wacht Meedhuizen om 14:00 uur.