SJS wint op bezoek bij Fit Boys

SJS won haar tweede oefenwedstrijd van het seizoen, in Beilen werd het 0-2 tegen derdeklasser Fit Boys.

Archieffoto: Foto Brigitte de Wijk, SJS-spits Jan Springer was twee keer trefzeker in de oefenwedstrijd tegen Fit Boys.

Na een week stevig trainen en een ruime oefennederlaag tegen SC Stadskanaal speelde SJS vrijdagavond jl. haar tweede oefenwedstrijd in Beilen tegen Fit Boys, de ploeg onder leiding van oud-trainer Otto Halmingh. Op een uitstekende grasmat op sportpark Noord-West won SJS met 0-2. Al had deze uitslag ook een stuk ruimer kunnen (en misschien wel moeten) uitvallen, maar net zo goed had Fit Boys de kansen om één of twee goals te maken.

SJS speelde een uitstekende eerste helft met vlot combinatiespel en dan is goed te zien welke kwaliteiten en balans er in het elftal kan ontstaan voor komend seizoen. Met een brede bank is het echt kiezen voor SJS-trainer Jos Schaart, dus blijft het zaak voor iedere speler om het uiterste van zichzelf te eisen en uiteraard fit te blijven.

Achilleshiel

De achilleshiel bij SJS was in de eerste helft samen te vatten in twee delen. Te weinig goals en toch ook door slordigheden Fit Boys een aantal (onnodige) kansen gunnen. Waar SC Stadskanaal dit genadeloos afstrafte in de eerste oefenwedstrijd(6-0 nederlaag), gebeurde dat in Beilen niet. Desalniettemin opende SJS de score door een kopbal uit een corner van Tolner. Springer sprong hoger en knikte de bal ietwat gelukkig met het achterhoofd tegen de touwen: 0-1.

Niet veel later was het diezelfde Springer die opnieuw scoorde en wederom op aangeven van de doorgebroken Tolner over de linkerflank. Een prima voorzet werd tegen de touwen geknikt door de spits en zo was het in de 19e minuut al 0-2. Vijf minuten later kwam de thuisploeg bijna langszij, maar een corner belandde via de vingertoppen van doelman Brian de Jonge op de lat. In het resterende deel van de eerste helft was SJS heer en meester op het veld, maar de kansen werden niet benut en dat zal straks voor het ‘echie’ beter moeten. Dit soort wedstrijden moet je dan vóór rust willen beslissen. De ruststand was derhalve 0-2.

Zoekend SJS

In de tweede helft begon het grote wisselen en werd het spel er niet beter op. Zo kwamen Van der Hooft, Dos Santos, Hommes, Dekker en Timmer in het veld om hun minuten te maken. Sommige spelers waren zoekende in het systeem en de afstemming was er onvoldoende. Natuurlijk kreeg SJS mogelijkheden, maar zo groot als de kansen in de eerste helft waren ze niet meer. Fit Boys kwam wat beter in het spel en het was aan doelman de Jonge te danken dat de aansluitingstreffer er uiteindelijk niet kwam. Een tweetal puike reddingen van De Jonge hielden de thuisploeg van het scoren af. En zo bleef het 0-2 en kon SJS haar eerste zege van het nieuwe seizoen bijschrijven.

Aankomende dinsdagavond wordt de voorbereiding vervolgd met alweer een wedstrijd. Dit keer is SJS gastheer van zondag derdeklasser Ter Apel ’96. De wedstrijd wordt gespeeld op het kunstgrasveld aan de Julianastraat en start om 20.00 uur.