Borger sluit vierluik af met toernooiwinst en overwinning op Zwolsche Boys

Borger kende een goede oefenweek, waarin het goede resultaten haalde en in vier wedstrijden ongeslagen bleef.

Foto Alle Oldenbeuving, Ruben de Valk scoorde de openingstreffer in de wedstrijd tegen Zwolsche Boys.

Het was een drukke week voor de selecties van Borger 1 en Jong Borger. In een tijdsbestek van vier dagen werden er vier wedstrijden afgewerkt. Zo kwam men op woensdag en vrijdag in actie op het Drouwenerzandtoernooi in Gasselte en speelde men op donderdag en zaterdag een oefenwedstrijd. Het werd een succesvolle week voor de groenhemden, die het Drouwenerzandtoernooi wonnen en ook beide oefenwedstrijden tegen hoger geklasseerde teams wisten te winnen.

Het vierluik startte op woensdagavond waar de eerste wedstrijd op het Drouwenerzandtoernooi werd gespeeld tegen Gasselternijveen 2. Dat duel eindigde in een 1-1 eindstand, waarbij Borger de kans liet liggen om de winst naar zich toe te trekken. Borger kwam in de eerste helft op achterstand, maar trok vlak voor rust de stand gelijk via Odin Blei. Via Floris Hiddink had Borger nog de beste kans om te winnen, maar de youngster mistte een strafschop.

Puike prestatie

Donderdag wachtte een flinke krachtmeting voor Borger, dat op bezoek ging bij zondag tweedeklasser Annen. Daar leverde de zaterdag vierdeklasser een puike prestatie door met 1-2 te winnen. Vooral de eerste helft speelde Borger een goede partij en kwam men op voorsprong via Luuk Kenter, na een vlot lopende aanval. Annen kwam na een half uur langszij, maar via een schitterende vrije trap van Benjamin Mazeau ging Borger met een 1-2 voorsprong de rust in. Na de pauze nam de druk van Annen wel toe, maar Borger wist de rijen gesloten te houden en trok de overwinning over de streep.

Toernooiwinst

Vrijdag wachtte voor Borger het duel met GKC en die wedstrijd eindigde in een relatief eenvoudige 0- 2 overwinning. Al na enkele minuten spelen stond het 0-1 via Floris Hiddink, die vijf minuten later echter ook faalde vanaf elf meter. Behoudens wat speldenprikken van GKC, dat wel eenmaal de lat trof in de eerste helft kwam Borger nauwelijks in de problemen. Het verzuimde zelf om de score verder uit te breiden, maar scoorde alleen na een uur spelen nog een keer via Joram Boer na goed voorbereidend werk van Jacco Heetebrij. De overwinning bleek voldoende voor de toernooiwinst in Gasselte.

Week winnend afgesloten

De week werd op zaterdag afgesloten met een oefenwedstrijd tegen derdeklasser Zwolsche Boys. Ook daarin kwam Borger goed voor de dag, waarin het solide oogde en weinig kansen weg gaf aan de gasten. Na een half uur spelen kwam de thuisploeg op voorsprong via Ruben de Valk, die een afgeslagen bal vanaf randje zestien binnen werkte. Even later scoorden de gasten een fraaie gelijkmaker uit een standaardsituatie. Na de pauze had Borger het duel aardig onder controle en na een goede aanval scoorde men in de 64e minuut de 2-1 via Christiaan Vos. Dat bleek ook uiteindelijk het winnende doelpunt te zijn.

Daarmee sloot Borger een goede oefenweek af met drie overwinningen en een gelijkspel. Donderdagavond oefent Borger nog tegen VAKO, voordat men zaterdag aan de bekercampagne begint tegen Veenhuizen.

Foto’s Alle Oldenbeuving: Borger – Zwolsche Boys