Gasselternijveen in blessuretijd onderuit tegen WKE ’16

Gasselternijveen weerde zich kranig tegen het hoger spelende WKE ’16, maar ging in blessuretijd alsnog onderuit.

Zondag vierdeklasser Gasselternijveen heeft een prima prestatie geleverd tegen zondag tweedeklasser WKE ’16. Pas in de blessuretijd moest Nieveen het hoofd buigen voor de Emmenaren en verloor het uiteindelijk met 2-1.

De eerste tien minuten drong WKE aan, zonder dat het echt gevaarlijk werd, met een paar afstandsschoten. Na een minuut of twintig kwam Gasselternijveen steeds voetballend beter voor de dag en speelde het uitstekend vanuit hun organisatie. Na een zeer mooie aanval was het op aangeven van Bo Poppinga broer Niek Poppinga die beheerst afrondde: 0-1.  Even later volgde een mooie aanval vanaf links via Siem Salomons die Brandon Meems bereikte, alleen zijn inzet werd net gekeerd door de keeper van WKE.

Doelpunt in blessuretijd

De tweede helft kwam Gasselternijveen iets meer onder druk te staan zonder dat het grote kans weg gaf. Toch kreeg de thuisploeg een penalty in de 65e minuut wegens een vermeende ongelukkige handsbal van Siem Salomons. Het buitenkansje werd benut, waardoor beide ploegen weer op gelijke hoogte kwamen. Niet veel later kreeg Niek Poppinga nog een dot van een kans, alleen zijn inzet mistte net precisie. In de laatste tien minuten van de wedstrijd kreeg WKE twee goede mogelijkheden, maar die werden uitstekend gepareerd door Timon de Heij. In blessuretijd kwam WKE toch nog langszij en stapten de Emmenaren alsnog met een 2-1 overwinning van het veld.

Voor Gasselternijveen een knap resultaat en de ploeg lijkt er dan ook goed op te staan. Volgende week staat de eerste bekerwedstrijd op het programma. Nieveen speelt dan thuis tegen SPW.