Jos de Boer: “Musselkanaal heeft voldoende kwaliteit om mee te draaien in de top vijf.”

Jos de Boer vindt dat Musselkanaal ondanks een smalle selectie voldoende kwaliteit heeft om mee te doen om de prijzen in de zondag derde klasse C.

Alle clubs in de Kanaalstreek zijn zich aan het voorbereiden op het nieuwe seizoen. Hopelijk kunnen we aan het einde van de rit weer spreken van een volledig uitgespeelde competitie. Ook Musselkanaal is zich aan het klaarstomen voor een nieuwe editie van de zondag derde klasse C. Jos de Boer heeft er zin in en verwacht dat Musselkanaal een behoorlijke rol van betekenis kan spelen.

De 20–jarige De Boer speelt al zijn gehele voetballeven in het groen van MSK. Sinds het seizoen 2020/2021 maakt hij deel uit van de eerste selectie, maar dat seizoen werd – zoals bekend – voortijdig afgebroken. Hij mag zich nu gaan opmaken voor onder anderen een reeks Kanaalstreekderby’s met opponenten als Westerwolde, Sellingen, FC Ter Apel ’96 en SPW.

Voldoende kwaliteit aanwezig

Gevraagd naar de huidige status van het eerste elftal geeft De Boer aan dat de spoeling wat dun is, maar de kwaliteit voldoende aanwezig. ‘Qua staff is er niets veranderd, maar voor betreft spelers zijn we er wat op achteruit gegaan. Twee vrienden van mij hebben besloten bij andere verenigingen te gaan spelen en een ander is ermee gestopt. Onze selectie is daardoor aardig klein en dat kan een probleem worden bij eventuele blessures, maar al met al hebben we gewoon een heel sterke ploeg.’

Top vijf

Over de mogelijkheden van Musselkanaal in 3C is de jonge spits enthousiast. ‘Zoals gezegd hebben we een goede selectie en daarmee hoop ik dat we in de top vijf kunnen meedraaien. We beginnen het seizoen met een thuiswedstrijd tegen Ter Apel, dus dat is gelijk een mooie pot om de competitie goed te kunnen beginnen. We zijn goed bezig in de voorbereiding, proberen wat dingen voor het nieuwe seizoen en trainen hard.’ Hoewel De Boer niet alle ploegen even goed kent en er een tijd geen competitie is gespeeld, verwacht hij veel van Sellingen, HOC en Gieten. SPW gaat het moeilijk krijgen, volgens hem.

Bewijzen

De jongeling staat aan de vooravond van zijn tweede seizoen bij de groenhemden en legt de lat hoog. ‘Ik verwacht wel wat van mezelf, aangezien ik vorig seizoen al wat ervaring heb mogen opdoen. Ik wil me elke wedstrijd verbeteren en kijk daarbij kritisch naar mezelf. Ik wil de ploeg zo goed mogelijk helpen, op welke positie dat dan ook is. Voor wat betreft goals en assists heb ik wel wat getallen in mijn hoofd, maar die houd ik liever voor mezelf. Doordat ik nog niet heel veel wedstrijden heb gespeeld, wil ik me graag bewijzen.’

 

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like