Joep Hiddink: “Fit blijven, minuten maken en meespelen om promotie met Borger”

Joep Hiddink wil komend seizoen weer plezier beleven in het voetbal, fit blijven en met Borger meedoen om promotie naar de derde klasse.

Joep Hiddink begon vorig jaar bij Borger hoopvol aan een nieuw voetbalseizoen. De middenvelder had net anderhalf jaar blessureleed achter de rug en was blij om weer eens op het veld te staan. Het coronavirus zorgde er echter voor dat zijn rentree slechts van korte duur was. Hiddink hoopt komend jaar in ieder geval weer eens een volledig seizoen te kunnen voetballen, plezier te beleven en een rol te kunnen spelen in het eerste elftal van de groenhemden.

Het afgelopen jaar was dus een bijzonder jaar voor Hiddink, die ondanks het korte seizoen toch enigszins tevreden terugkeek op het afgelopen seizoen. “Voor niemand was het denk ik afgelopen seizoen leuk, gezien de competitie zo snel werd stilgelegd. Persoonlijk was het voor mij wel enigszins geslaagd. Ik stond anderhalf jaar aan de kant na een blessure en revalidatie en was eindelijk weer eens in staat om volledige wedstrijden te spelen. Die minuten die ik toen kon maken, was toch wel een overwinning voor mezelf.”

Kruisbandblessure

De 23-jarige Hiddink kende al behoorlijk wat pech in zijn voetbalcarrière met twee kruisbandblessures en hij heeft de lat voor zichzelf de komende jaren dan ook niet al te hoog gelegd. “Ik wil vooral fit blijven, heel simpel. Dat is wel het belangrijkste na twee van die zware blessures, daarna kijk je wel een keer naar de sportieve doelen. Zolang ik dit seizoen fit kan blijven en weer veel plezier kan hebben in het voetballen met mijn teamgenoten, dan ben ik al tevreden.” Vanuit sportief oogpunt hoopt Hiddink wel zoveel mogelijk minuten te kunnen maken in het vlaggenschip. “Het zou natuurlijk mooi zijn om zoveel mogelijk wedstrijden in Borger 1 te spelen komend seizoen.”

Stabiele derdeklasser

Dat moet in het nieuwe seizoen dan gebeuren in de zaterdag vierde klasse D, het niveau waarop Borger acteert. In het verleden acteerden de groenhemden ook met enige regelmaat in de derde klasse, maar de laatste jaren ging het allemaal wat moeizamer. Toch lijkt de weg omhoog inmiddels weer ingezet. Hiddink is het er dan ook niet helemaal mee eens dat dit niveau te laag is, al ziet hij Borger de komende jaren wel uitgroeien tot een stabiele derdeklasser. “Borger speelt nu niet te laag, blijkbaar is de stap van vierde naar derde klasse en om daar te blijven nog te groot geweest de afgelopen jaren. Wel heb ik de overtuiging dat de potentie aanwezig is om een stabiele derde klasse club te worden. Er is groei in de jeugd, zowel in de breedte als in kwaliteit. Bovendien hebben we nu een hele grote en jonge selectie en denk ik dat we de komende jaren wel kunnen terugkeren in de derde klasse. Dan moeten we daarna maar eens bewijzen dat we daar thuishoren.”

Mooi toekomstperspectief

Hiddink, die zelf ook zeer nauw betrokken is bij de jeugdopleiding van Borger ziet een mooi toekomstperspectief voor de club. “De afgelopen twee seizoenen hebben we heel veel geïnvesteerd in de jeugdafdeling bij Borger. Nieuwe trainers, coördinatoren, materiaal en een heleboel enthousiaste vrijwilligers maken dat het goed staat, er een positief sfeertje hangt en dat we groeien in aantallen en op niveau. Doordat we in de onder en middenbouw nu gezamenlijk trainen aan de hand van thema’s, trainen we allemaal de voetbalhandelingen die we bij Borger graag willen aanleren.”

Ook de senioren gaan daar de komende jaren de vruchten van plukken denkt Hiddink, die dit seizoen veel talentvolle spelers  zag aansluiten bij de eerste selectie. “We hebben nu een grote en goede lichting van de JO19 bij de selectie gekregen. Deze jongens gaan denk ik de komende jaren echt veel spelen in het eerste. Als daar in de tussentijd dan nieuwe  ‘jonge honden’ bijkomen uit de jeugd denk ik zeker dat we er goed op staan bij Borger de komende jaren.”

Meedoen om de bovenste plaatsen

Borger komt komend seizoen uit in de zaterdag vierde klasse D en wordt gezien als een van de ploegen die kans maakt op het kampioenschap. Toch wil Hiddink zijn club niet direct de favorietenrol toeschuiven. “Ik weet niet of wij de favoriet zijn. DKB, SJS en Onstwedder Boys zijn ploegen waar wij het altijd moeilijk mee hebben. Ik reken hen dan ook tot de favorieten, net als HS ’88 dat ook een gevaarlijke outsider kan zijn voor de titel.” Wel heerst er optimisme bij de Borgernaar. “Kijkend naar de wedstrijden die we vorig seizoen hebben gespeeld en de voorbereiding die we nu draaien maakt wel dat het vertrouwen er nu is. Daarom ben ik ook benieuwd of we mee gaan doen om de titel.” Mocht Borger niet kampioen worden, dan is dat volgens Hiddink ook geen probleem, maar er moet volgens hem wel gestreden worden om promotie. “Eindigen in de top drie en dan nacompetitie spelen is in mijn ogen ook een prima doelstelling. Ambitieus mag je echter zeker zijn.”

Beetje geluk nodig

Een plek bij de eerste drie zal Hiddink dan ook tevreden stemmen, die echter ook wat breder kijkt. “Met een plek in de top drie mogen wij tevreden zijn. Daarnaast hoop ik op een goed seizoen van zowel het eerste als jong Borger en hoop ik op een goede ontwikkeling van de aangesloten jeugdspelers.” Hiddink weet dat het niet allemaal vanzelf zal gaan, maar hoopt zelf komend seizoen vooral weer te kunnen genieten van het voetballen. “Geluk moet je hebben in een seizoen, want constant presteren is heel lastig. Zelf wil ik graag fit blijven, weer op niveau komen en zoveel mogelijk minuten gaan maken in het eerste van Borger.”

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Rik te Velde gaat het Sellingen lastig maken

Wanneer we Rik te Velde vragen naar zijn ambities als voetballer, raakt de 30-jarige ...

Topscorer Erwin Kuiper: “Ik had minimaal 20 doelpunten moeten maken”

Onder aanvoering van topscorer Erwin Kuiper leek SV. Borger lang op weg naar het ...