Stefan Westerhof: “SPW moet komend seizoen keihard voor ieder punt knokken”

Stefan Westerhof beseft dat SPW komend seizoen hard zal moeten knokken om in de derde klasse C te kunnen blijven. Degradatie voorkomen is dan ook de belangrijkste doelstelling.

Voor SPW staat er hopelijk een volledig seizoen in de zondag derde klasse C te wachten. Na de promotie in het seizoen 2019/2020 had SPW het erg lastig als promovendus. Nieuweling Stefan Westerhof is zich hiervan bewust en wil met zijn elftal voor ieder punt knokken.

De 30–jarige Westerhof debuteerde al op jonge leeftijd in het eerste elftal van Nieuw Buinen. Na een aantal seizoenen bij de selectie speelde hij daarna voor SETA en SV Mussel. Bij zijn terugkeer bij Nieuw–Buinen raakte hij zwaar geblesseerd en speelde daarna afwisselend in het eerste, tweede en derde elftal.

Nieuw avontuur

Nu wacht dus een nieuw avontuur bij SPW. “Uiteindelijk ga je toch nadenken wat je nog wilt en na het gesprek met SPW, waar ik een heel goed gevoel bij had, heb ik besloten om voor SPW te gaan spelen. Er zijn een aantal spelers bijgekomen en we hebben een goede mix van jonge en ervaren spelers. De sfeer binnen de selectie is zeer gemoedelijk. Ik kijk uit naar de competitie met veel ploegen uit de regio. Dat zijn toch altijd leuke wedstrijden met relatief veel publiek.”

De spits ziet vooruitgang gedurende de voorbereiding op het nieuwe seizoen, maar ziet tegelijkertijd ook nog wat verbeterpunten. “We hebben inmiddels drie wedstrijden gespeeld en we maken hierin grote stappen. Het belangrijkste is wedstrijdritme. Na een jaar lang geen wedstrijd te hebben gespeeld is het heerlijk om weer op het veld te staan.”

Speelstijl eigen maken

Dat het in de voorbereiding niet altijd van een leien dakje gaat vindt Westerhof dan ook logisch. “We zijn een bepaalde speelstijl eigen aan het maken en dat gaat gepaard met vallen en opstaan. Dingen die goed zijn, zijn onder andere durven te voetballen tezamen met inzet en beleving. Wat beter zou kunnen is positionering, maar zoals bij veel clubs heb je in zo’n voorbereiding altijd te maken met spelers die niet fit zijn, geblesseerd zijn of geblesseerd raken. Dat maakt dat het soms wat puzzelen is.”

Degradatie voorkomen

Westerhof blaast niet meteen hoog van de toren, ook gezien de vorige voetbaljaargang. “We moeten realistisch zijn en spelen voor elk punt om degradatie te voorkomen. Dat is onze doelstelling en op de langere termijn zouden we ons graag door ontwikkelen als stabiele derdeklasser. Het is vooral belangrijk om van onze eigen kracht uit te gaan en daar naar te voetballen. Dan kijken we halverwege en aan het einde van de competitie wel terug hoe we er voor staan.”

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like