Gerwin Heidema: “SJS is de grootste titelkandidaat”

Gerwin Heidema wil komend seizoen belangrijk zijn voor SJS met doelpunten en assists en ziet in zijn ploeg de grootste titelkandidaat.

Al geruimere tijd snakt het vlaggenschip van SJS naar de derde klasse. De afgelopen twee seizoenen waren de blauwhemden uitstekend onderweg, maar beide keren werd het seizoen niet afgemaakt. Is driemaal scheepsrecht voor SJS? Als het aan Gerwin Heidema ligt in ieder geval wel!

Gerwin Heidema kwam drie jaar geleden over van ACV uit Assen en maakte direct indruk bij de eerste selectie van SJS. Hij speelde zich meteen in de basis en pikte menig doelpuntje mee. Heidema over zijn periode bij SJS: “Als ik kijk naar de veranderingen die er, sinds ik bij SJS speel, zijn geweest is dit vooral de doorstroming van een behoorlijk aantal jeugdspelers richting het eerste elftal. Dit is een positieve verandering, omdat we nu een bredere selectie hebben met zeer veel kwaliteit.”

Grootste titelkandidaat

De 20–jarige aanvaller schroomt dan ook niet om zijn ploeg als potentiële topper in de derde klasse D aan te stippen. “Gezien de aanwezige kwaliteit verwacht ik dat wij bovenin meedraaien en de grootste titelkandidaat zijn. Daarnaast verwacht ik dat teams zoals Onstwedder Boys en WVV het ons lastig kunnen gaan maken. We zitten in een leuke competitie, die ten opzichte van vorig seizoen weinig veranderingen kent.”

Momenteel is trainer Jos Schaart zijn manschappen aan het voorbereiden op het nieuwe seizoen. Heidema ziet een stijgende lijn. “De eerste wedstrijd was wat ongelukkig tegen SC Stadskanaal (6–0 verlies). Hierin was goed te zien dat we echt weer even moesten inkomen nadat we lang niet hebben mogen voetballen. Naarmate de voorbereiding vorderde, raakten we steeds beter op elkaar ingespeeld en werden we conditioneel steeds sterker. Dit resulteerde dan ook in goede uitslagen tegen kwalitatief goede tegenstanders.” Zo wist SJS te winnen van FIT Boys (2–0), FC Ter Apel ’96 (5–3) en SC Stadspark (3–1).

Doelpunten en assists

Wat Heidema betreft staan dus alle seinen op groen om er een succesvol seizoen van te maken. “Ons doel is het kampioenschap en van mezelf verwacht ik daarin dat ik er alles aan doe om dit te realiseren. Ik hoop belangrijk te kunnen zijn voor het team met doelpunten en assists. Als dit lukt, dan vervolgens deze lijn doortrekken om tot een nog hoger niveau te komen.”

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Marnik Nieborg gaat met HOC voor een groot feest

De successen van HOC worden veelal toegerekend aan de doelpuntenproductie van Sander Zikken en ...

Dion van der Laan start met zevenklapper

Vorig seizoen kon Valthermond beschikken over Edwin Drenth. De ervaren topschutter had met zijn ...