Drenthina komt matige eerste helft niet meer te boven tegen Elim

Drenthina verloor de eerste groepswedstrijd van de beker van competitiegenoot SC Elim.

Drenthina heeft haar eerste groepsduel met 1-3 verloren van SC Elim. De Emmenaren keken bij rust al tegen een 0-3 achterstand aan en konden die opgelopen schade in de tweede helft, ondanks een rode kaart aan Elim-zijde niet meer repareren.

Het was het bezoekende Elim dat beter aan de wedstrijd begon dan de thuisploeg. De gasten kwamen gedurende de eerste helft dan ook op voorsprong. Een strafschop werd gegeven nadat Daymen Doldersum binnen de beruchte lijnen werd vastgehouden. Jarno Prijs faalde niet vanaf elf meter: 0-1. Ook in het vervolg was het Elim dat de lakens uitdeelde en op 0-2 kwam via Herman Klomp op aangeven van Prijs. Vlak voor rust werd het er niet beter op voor Drenthina, dat ook nog de 0-3 moest incasseren. Prijs knikte binnen uit een voorzet van Daymen Doldersum.

Rode kaart

Daarmee leek de wedstrijd al in de tas te zitten voor Elim, maar in de tweede helft kwam daar toch verandering in. De thuisploeg begon direct te drukken en teisterde het houtwerk via Janiek Arends. Het bleek de opmaat naar de aansluitingstreffer van Koen Dekens, die het meest alert was bij een scrimmage in de zestien van Elim. Zo stond het na een uur spelen 1-3 en leek er nog meer mogelijk voor Drenthina, nadat Daymen Doldersum van het veld werd gestuurd met rood wegens een slaande beweging. Drenthina begon meer en meer te drukken en kreeg ook nog kansen via Alders en Roland Koops, maar Elim-keeper Leon Terpstra hield zijn doel verder schoon in de resterende tijd waardoor Elim uiteindelijk met een 1-3 overwinning van het veld stapte.