Knappe remise Borger bij Veenhuizen

Borger speelde een goede eerste bekerwedstrijd tegen het hogere geklasseerde Veenhuizen, beide ploegen hielden elkaar uiteindelijk in evenwicht.

Foto, Borger-trainer Arne Joling instrueert zijn manschappen tijdens een drinkpauze.

Precies elf maanden en een dag speelden de voetballers van Borger geen officiële wedstrijd. Afgelopen zaterdag mocht het eindelijk weer. De vierde klasser ging voor het bekertoernooi op bezoek bij het een klasse hoger uitkomende Veenhuizen. Van krachtsverschil was weinig te merken. De 1-1 eindstand was dan ook een prima afspiegeling van de verhoudingen.

De keuze is reuze

De eerste helft was er één van aftasten. Er vielen weinig grote kansen te noteren. Bovendien werkte de scheidsrechter niet mee, door een vermeende strafschop voor Borger achteloos weg te wuiven. Hij had hem kunnen en misschien wel moeten geven. Achterin stond het als een huis bij de in het zwart gestoken groenhemden. Centraal ontbrak hier vaste waarde Matthijs Brink nog door een blessure, maar Joep Hiddink en mannetjesputter Tim Edens lieten zien zeker niet voor hem onder te doen. Het geeft maar aan dat de keuze dit jaar reuze is voor hoofdtrainer Arne Joling en zijn technische staf. En niet alleen achterin! Op tien acteerde bijvoorbeeld de rappe nieuwkomer Hendrik Gustin alsof hij al jaren bij Borger meedraait. Joling kon het zich hierdoor permitteren om Benjamin Mazeau buiten de basisopstelling te laten. Op dit niveau een heel behoorlijke luxe. Vlak voor de thee brak Veenhuizen eindelijk wel een keer door de defensie heen. Het leverde voor hen de grootste kans op. Deze werd gemist, waardoor beide ploegen met de brilstand op het bord mochten gaan rusten.

Tweede bedrijf

De openingsfase van het tweede bedrijf was voor Borger. Kort nadat Gustin nog een open schietkans had gemist knikte Christiaan Vos de 0-1 binnen. De in de rust ingevallen Mazeau en middenvelder v/d Span kregen vervolgens opgelegde mogelijkheden om de wedstrijd te beslissen. Ze misten de precisie, waardoor de thuisploeg in de wedstrijd bleef. Zo’n vijfentwintig minuten voor tijd kantelde het duel. Veenhuizen gaf meer druk naar voren om de gelijkmaker te forceren. De Borgernaren slaagden er niet meer in om onder de druk uit te voetballen. Het werd zo eenrichtingsverkeer richting de goal van Edwin Haandrikman, die zich echter niet zo maar gewonnen gaf. In de 83e minuut moest hij uiteindelijk wel capituleren. Veenhuizen kwam middels een knappe kopbal op 1-1. In de resterende tijd bleef de thuisploeg bovenliggend, had het op haar beurt misschien ook nog wel een strafschop verdiend, maar kwamen beide teams niet meer tot scoren.

Alles nog mogelijk

Al met al een prima start voor Borger dat zaterdag in het bekertoernooi vijfde klasser FC Assen ontvangt. De Assenaren verrasten deze week door derde klasser Fit Boys uit Beilen op 1-1 te houden. In de poule is dus alles nog mogelijk!