SJS begint overtuigend aan bekertoernooi met overwinning op Glimmen

SJS kende een prima start van het bekertoernooi en won overtuigend van derdeklasser Glimmen.

Foto Brigitte de Wijk, Kay Rijkens was twee keer trefzeker voor SJS in het duel met Glimmen.

SJS is het bekertoernooi uitstekend begonnen met een 0-3 overwinning op derdeklasser Glimmen. Daarmee zette de zaterdag vierdeklasser de goede reeks van de laatste weken voort, waarin het ook al een aantal malen won van hoger geklasseerde teams.

In de beginfase was het vooral aftasten van beide kanten en de toon werd direct gezet door de rechterspits van de gastheren. Deze fysieke jongeman had meer oog voor zijn tegenstanders uit Stadskanaal dan voor de bal. Een aantal overtredingen verder en hij had al snel zijn eerste gele kaart te pakken. Het duurde dan voor zijn trainer ook niet langer dan 28 minuten om hem te wisselen.

Gezeur

Gelukkig ging SJS niet mee in het spel van haar tegenstander, want er werd nogal wat gezeurd. Voornamelijk richting scheidsrechter Bulthuis. SJS probeerde in het spel te komen, maar de stroeve grasmat hielp niet mee om snelheid in het spel te krijgen. Het duurde dan ook tot de 19e minuut, voordat er iets voor de goal van Glimmen te noteren viel. Dos Santos had een aardige actie in huis, maar zijn schot smoorde in de baan richting het doel.

Niet veel later had Heidema bijna de openingstreffer op zijn schoen. Hij kwam ietwat ver aan de linkerkant van het doel uit, maar zijn schot met links was prima. De paal stond een treffer in de weg. Het gaf SJS vertrouwen en daarmee had het ook het betere van het spel. De verdediging gaf weinig weg en oogde stabiel en zeker met doelman De Jonge als ervaren sluitpost, Venema en Zuidema in het centrum en op de flanken de jonkies Kingma en Tolner.

Geruisloos in de basis

Op het middenveld heeft SJS veel gewonnen aan creativiteit met Rijkens, Boels en Kroese. Laatstgenoemden kwamen deze zomer over van de JO19-1 (net als Tolner en Kingman) en speelden zich vrijwel geruisloos in de basis. Voorin is het een combinatie van creativiteit, neusje voor de goal en snelheid met dos Santos, Springer en Heidema. En laat die laatstgenoemde nu in de 27e minuut SJS op voorsprong schieten. Een prachtige vooractie van Springer op Boels gaf de youngster de gelegenheid om Heidema op maat te bedienen. De spits bleef ijzig kalm, omspeelde de keeper en schoof zo de voorsprong op het scorebord: 0-1.

Glimmen probeerde wat terug te doen via de lange bal achter de verdediging van SJS, maar stichtte daarmee maar weinig gevaar. Het was doelman De Jonge die in de 31e minuut even zijn mannetje moest staan op een schot uit tweede lijn, maar hij redde bekwaam. Rijkens had niet lang daarna de 0-2 moeten maken, maar hij gaf zijn lobje net teveel lengte mee waardoor deze over in plaats van in de goal verdween.

Scorende Rijkens

SJS was duidelijk de bovenliggende partij en in de 41e minuut werd dat onderstreept met wederom een mooie goal. De uitstekend spelende Kingma gaf een dieptepass op Boels. Het leek alsof de bal wat te lang was en over de achterlijn bij de tweede paal zou verdwenen, maar Boels liet zijn talent gelden en legde met zijn linkerbeen de bal over de keeper panklaar op het hoofd van Rijkens. Voor laatstgenoemde was het dan ook een koud kunstje om de bal vervolgens tegen de touwen te koppen: 0-2.

Met deze comfortabele voorsprong gingen beide ploegen rustten. En waar menig toeschouwer wellicht een stormloop van Glimmen zou verwachten om de wedstrijd in de tweede helft nog te doen kantelen, kwam bedrogen uit. De laatste slokken koffie waren net genuttigd of Rijkens tekende direct na rust voor zijn tweede van de wedstrijd. Een prima steekpass van Boels gaf Rijkens de vrije doortocht en dus de 0-3 op het scorebord.

Wedstrijd beslist

Het zonnetje scheen, het weer was lekker, de grote voorsprong verdiend en de wedstrijd beslist. Dat bleek ook wel in het half uur daarna. Glimmen ging in de achteruit en SJS vond het wel welletjes. Het eerstvolgende wapenfeit waren de wissels in de 75e minuut, want tussendoor viel er weinig te melden. De Koe en Van der Hooft kwamen voor Kingma en Springer. En vijf minuten later kwam ook Hommes nog in het veld voor dos Santos. In het laatste kwartier bloeide de wedstrijd nog weer wat op. Van der Hooft (2x), Hommes en Kroese hadden goede mogelijkheden op de 0-4, maar de scherpte ontbrak. Glimmen stelde daar welgeteld maar één aardige actie tegenover, maar het schot miste vervolgens de juiste richting, waardoor het bij 0-3 bleef.

Foto’s Brigitte de Wijk: Glimmen – SJS

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

SJS op de drempel van vierde klasse

Het was een pijnlijke middag voor SJS. Vanaf de eerste minuut had de blauwe ...

Terechte nederlaag voor slap Alteveer

Voor Alteveer is het seizoen tot nu vooral samen te vatten als “Jantje huilt, ...

Gieten rekent eenvoudig af met Gieterveen

Gieterveen bleek in de eerste bekerwedstrijd van het seizoen niet opgewassen tegen derdeklasser Gieten. ...