Veendam 1894 speelt gelijk tegen Gorecht

Veendam 1894 speelde de eerste bekerwedstrijd op bezoek bij Gorecht gelijk.

Veendam 1894 heeft de eerste bekerwedstrijd met 2-2 gelijkgespeeld tegen Gorecht. Alle doelpunten werden in de eerste helft gescoord.

De Veendammers kenden een uitstekende start van de wedstrijd en scoorden al binnen enkele minuten na een snelle aanval via Dinand de Jonge de 0-1. Vervolgens kwam het initiatief bij Gorecht te liggen dat de achterstand na dik een kwartier spelen binnen een mum van tijd wist om te draaien. De 1-1 van Twan Boersma stond nog niet op het scorebord of even later scoorde Sven Hazewinkel al de 2-1. Beide ploegen maakten er een aardige duel van en er volgden mogelijkheden over en weer. Op slag van rust produceerde Veendam de gelijkmaker door een uitstekend afstandsschot van Ramon de Jong: 2-2.

Na de pauze was het Gorecht dat meer de bovenliggende partij was en ook op zoek ging naar de 3-2. Die leek snel te komen, maar de goal werd afgekeurd wegens buitenspel. De thuisploeg bleef het betere van spel houden en kreeg ook kansen, maar benutte deze niet. In de slotfase was Veendam nog eenmaal dichtbij de zege, maar de lat stond een overwinning in de weg. Zo eindigde het duel uiteindelijk in 2-2.