Gasselternijveen verliest nipt van hoger geklasseerd Annen, maar kan tevreden terugkijken

Gasselternijveen legde opnieuw een goede partij op de mat tegen een hoger geklasseerd team, het verloor nipt van zondag tweedeklasser Annen.

Gasselternijveen kan opnieuw terugkijken op een goede oefenwedstrijd tegen een hoger geklasseerd team. Eerder verloor het nipt van zondag tweedeklasser WKE met 2-1 en ook dinsdagavond ging het maar nipt onderuit tegen een andere zondag tweedeklasser. In eigen huis verloor Gasselternijveen met minimaal verschil van Annen: 0-1.

Annen begon goed aan de wedstrijd met veel beweging en diepgang, waar Gasselternijveen de eerste twintig minuten geen antwoord op had. Daarna stond de organisatie van de thuisploeg beter en kregen de gasten slechts nog een kans, maar Nieveen goalie De Heij maakte zijn doel goed klein waardoor het schot in het zijnet belandde.

Op zoek naar de gelijkmaker

De tweede helft hadden beide teams wat tactische omzettingen gedaan en dat bleek goed uit te pakken voor de Nieveensters, die er bij vlagen goed uit kwamen. Toch kwam Annen op een 0-1 voorsprong, de bezoekers scoorden uit een corner. Gasselternijveen ging daarna op zoek naar de gelijkmaker, waarbij Siem en Joep  Salomons leuke mogelijkheden kregen, maar beide kwamen niet tot scoren. Ook Annen kreeg nog een aantal mogelijkheden, maar doelman Koop redden nog een keer uitstekend waardoor het bij 0-1 bleef.

Verdedigend heeft Gasselternijveen de zaakjes goed op orde. Als de doelpunten dan ook nog gaan komen, dan moet het zeker goed gaan komen komend seizoen voor de manschappen van trainer Robert Oosting. Enige smet op de wedstrijd was het uitvallen van Jaron Eelsing, die met een enkelblessure eruit moest.