Rudie Bergman: “Met een beetje ouderwetse vechtlust moet een plek in de middenmoot haalbaar zijn voor Westerwolde”

Doelman Rudie Bergman denk dat Westerwolde zich komend seizoen moet richten op een plek in de middenmoot in de zondag 3e klasse C.

Westerwolde staat aan de vooravond van het derde seizoen in de derde klasse C. In beide niet afgemaakte voetbaljaargangen waren de roodhemden in de middenmoot terug te vinden. Laat dat nou net de positie zijn waar doelman Rudie Bergman op mikt met zijn elftal, waarbij het plezier in het voetbal voorop mag staan.

De 30–jarige Bergman heeft voor verschillende scenario’s gestaan in zijn voetbalcarrière en is nu dus neergestreken bij Westerwolde. “Vanaf mijn jonge jeugd heb ik gekeept bij FC Ter Apel ’96. Daarna een klein uitstapje en een poos gestopt geweest vanwege mijn werk. Eenmaal beter te combineren ben ik weer begonnen en later dan ook voor het eerste elftal gegaan. Nadat ik eigenlijk wou stoppen vanwege mijn gezin in combinatie met de afstand en tijd, ben ik alsnog doorgegaan. Een goed gesprek bij Westerwolde zorgt ervoor dat ik eindelijk weer op de fiets naar het voetbalveld kan, plus een leuke groep, maakt het cirkeltje weer rond.”

Stabiele groep

In de afgelopen jaren is Westerwolde opgeklommen vanuit de vijfde klasse naar de derde klasse. Bergman merkt dat dit iets heeft gedaan met de selectie. “We hebben een leuke stabiele groep met een goede mix van jong, wat ouder en oud. Veel spelers hebben de opmars meegemaakt van Westerwolde, waarin er gezamenlijk een goede groei is doorgemaakt. Het is wat serieuzer geworden, de trainingsopkomst is beter, het voetbal is aantrekkelijker en daarbij ook gezelligheid waarmee het wel goed zit.”

Doordat de afgelopen twee seizoenen niet zijn afgemaakt, mag Westerwolde nog min of meer als promovendus worden gezien. Bergman wil niet meteen te hoog van de toren blazen, maar ziet ook kansen om er wellicht nog meer uit te halen. “De eerste eis is handhaving en de minimale eis moet de middenmoot zijn. Hopelijk, wanneer het blijft draaien en de jeugd klampt iets aan, kunnen we nog zeggen bovenin de middenmoot. Plek zes zou met een beetje ouderwetse vechtlust dan moeten lukken.”

Verhoudingen duidelijk

De derde klasse C is ten opzichte van vorig seizoen niet veranderd en dat maakt dat de goalie een redelijke inschatting kan maken van de verhoudingen. “Ik verwacht een aantal sterke(re), maar ook veel gelijkwaardige tegenstanders. Vorig jaar zaten er een aantal echte titelkandidaten bij. Dit jaar verwacht ik dat HOC, Gieten, Erica en Musselkanaal er gezien de spelerskwaliteiten voor moeten gaan. CEC, Weerdinge en SVV’04 zijn zeer stabiele middenmoters in de competitie en Sellingen zal zich hier ook bij kunnen voegen. De huidige indeling is precies waarvoor je op voetbal zit; leuke streekderby’s en dat is natuurlijk altijd leuk qua publiek en gezelligheid.”

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Davey Kloen: “Ons spel moet onze accommodatie achterna!”

Davey Kloen woont in Stadskanaal, waar hij speler van het eerste elftal van vijfdeklasser ...

Harm-Jan Moesker kijkt uit naar WKE ’16

In 2009 promoveerde Titan onder leiding van Geert Aalderink naar de eerste klasse. Het ...