Wessel Klijnstra: “Ik wil graag met Stadskanaal de stap naar de eerste klasse maken”

Wessel Klijnstra hoopt komend seizoen een belangrijke factor te zijn bij Stadskanaal en hoopt de stap naar de eerste klasse te kunnen maken.

De tweede klasse L van het zondagvoetbal mag met recht een prachtige competitie worden genoemd. Veel gerenommeerde namen en een aantal mooie Kanaalstreekderby’s. Met een jonge, maar o zo ambitieuze selectie zal SC Stadskanaal willen laten zien wat het waard is. Volgens Wessel Klijnstra is er op termijn veel mogelijk, maar is het dit seizoen een kwestie van kijken hoever de mogelijkheden reiken.

Wessel Klijnstra maakte op zijn zeventiende zijn debuut voor het eerste elftal van SC Stadskanaal. Daarvoor doorliep hij jeugdelftallen van SJS en SC Stadskanaal. Inmiddels maakt hij alweer een aantal jaren deel uit van het vlaggenschip en spreekt hij over die periode. “Er zijn wel een aantal veranderingen geweest de afgelopen jaren. Onder andere een trainerswissel, waardoor we een andere speelstijl hanteren en natuurlijk het komen en gaan van spelers. Zelf sta ik positief tegenover de huidige situatie. De speelstijl die we nu willen spelen, ligt mij een stuk beter.”

Wisselvalligheid in jonge ploeg

De flankenflitser geeft aan dat de contouren zichtbaar zijn, maar de voorbereiding wisselvallig verloopt. “Natuurlijk hebben we te maken met ups en downs. Over het algemeen ben ik er erg positief over. We spelen namelijk erg aanvallend voetbal en daar voel ik me zeer prettig bij. We hebben een jonge ploeg en moeten nog genoeg leren, maar daar komt het komende seizoen wel.”

De jeugdigheid in de selectie maakt ook meteen dat Klijnstra op zijn hoede is bij het voorspellen van de kansen voor SC Stadskanaal. “Mijn verwachting voor aankomend seizoen is dat we bij de bovenste vijf van de competitie zullen meedraaien. Dit verwacht ik vooral, omdat een jonge ploeg wisselvalligheid met zich mee kan brengen en we vast wel een paar keer onder ons niveau gaan spelen. Al gaan we natuurlijk voor het maximale.”

Op persoonlijk vlak wil Klijnstra ‘volwassener’ worden en doorgroeien bij en met Stadskanaal. “Ik hoop zelf dat ik een beslissende speler ga worden dit seizoen. Niet alleen met leuke acties, maar ook met goals en assists. Ik zou graag met SC Stadskanaal de stap naar de eerste klasse of hoger maken.”

 

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Jordie Hoeksema: “Ik zie SPW dit seizoen promoveren”

IJs en weder dienende beginnen de voetbalclubs uit de Kanaalstreek in het weekend van 24 ...

André van Dijken wil afzwaaien met promotie

Gieterveen-keeper André van Dijken was drie jaar geleden eigenlijk al lang en breed gestopt, maar liet ...