HOC verpulvert Valther Boys in ‘laatste derby’ :12-0!

HOC maakte in de laatste derby gehakt van Valther Boys en haalde de dubbele cijfers.

Foto Rianne van der Laan, HOC-spelmaker Mark van Bergen scoorde maar liefst vier keer in de derby tegen Valther Boys.

Naar alle waarschijnlijkheid speelden HOC en Valther Boys hun laatste derby tegen elkaar in het amateurvoetbal. Het werd in ieder geval een hele doelpuntrijke wedstrijd, al ontbrak het deze middag aan elke vorm van spanning. De zondag derdeklasser was veel te sterk voor de zondag vijfdeklasser en HOC walste dan ook met dubbele cijfers over Valther Boys heen: 12-0.

Beiden clubs werken al samen in de stichting HOC/Valther Boys met zowel jeugd- als seniorenelftallen. Al een aantal jaren wordt er gesproken over een volledige fusie, wat tezamen gaat met een ‘nieuw sportcomplex’. Nu dat er gaat komen en het huidige sportpark in Odoorn op de schop gaat zal het straks gebeurd zijn met het standaardvoetbal in Valthe.

Telraam

De wedstrijd leverde wat betreft het aantal doelpunten wel spektakel op, want het telraam kon er bij gepakt worden. Voor de pauze had HOC er al zeven gemaakt, waarbij Sven de Zeeuw een hattrick maakte. Peter Fokke, Mark van Bergen, Richard Wiggers en Stijn Wester maakten het zevental treffers voor rust vol. Ook na de pauze bleef het eenrichtingsverkeer richting het doel van Valther Boys. En dus was het niet verwonderlijk dat de dubbele cijfers werden gehaald. Van Bergen was de man van de tweede helft, de spelmaker scoorde een hattrick. Mark Weerink en Gertjan Spijker pikten ook nog een doelpuntje mee, waardoor de eindstand op 12-0 werd bepaald. HOC heeft nu vier punten uit twee duels en zal het laatste groepsduel van Sweel (zes punten uit twee duels) moeten winnen om door te gaan in de beker.

Foto’s Rianne van der Laan: HOC – Valther Boys