Titan op koers voor volgende ronde na zege op Gieterveen

Titan lijkt op weg naar de volgende ronde van de beker na de 2-0 zege op Gieterveen.

Foto, Harm Jan Moesker scoorde de openingstreffer voor Titan in het duel met Gieterveen.

Vandaag troffen elkaar twee ploegen die in de eerste bekerronde beide een overwinning wisten te behalen. vv Titan won enigszins verrassend van het een klasse hoger spelende Musselkanaal en Gieterveen won volgens verwachting met ruime cijfers van De Treffer’16. De winnaar van vandaag zou dus de koppositie in de poule behalen en een grote kans hebben op een extra bekerronde. Na negentig minuten kwam Titan uit de bus na een wedstrijd met twee gezichten.

In het eerste kwartier kon Gieterveen nog redelijk met de thuisploeg mee komen, maar dat was grotendeels gebaseerd op een grote hoeveelheid strijd en passie. Titan voetbalde duidelijk makkelijker en leek overal op het veld een mannetje over te hebben. Het duurde dan ook maar tot halverwege de eerste helft dat de buitenspelval bij de bezoekers mislukte en Harm Jan Moesker hiervan profiteerde. Nadat hij de uitkomende Lugtenborg ook nog had omspeelt, kon hij simpel de openingstreffer binnen schieten.

Sterker Titan

De Gieterveners bleven het hierna zwaar houden en creëerden vrijwel niets. De enige echte kans kwam door goed doorzetten van Jesse Nijhuis, die zowel op de zijlijn als op de achterlijn scherper was dan zijn directe tegenstanders en daarbij erg dicht bij een grote mogelijkheid was. Nadat de thuisploeg één op één met Lugtenborg al eens de buitenkant van de paal had geraakt, was het op slag van rust Julian Bruining die de uitslag verdubbelde. Na een snelle uitbraak over de rechterzijde, kon hij van dichtbij de bal tegen de netten werken.

Kansen voor Gieterveen

Na rust gebeurde waar eigenlijk niemand rekening mee had gehouden. De bezoekers hadden het één en ander omgezet en maakte het de thuisploeg daarmee een stuk moeilijker. Het duurde niet lang voordat Nijhuis doorbrak en alleen voor Poede opdook. Laatstgenoemde kwam als winnaar uit de strijd, maar dit bleek wel een opmaat naar een sterke periode van de Gieterveners. Zo kwam van der Veen tevens oog in oog met Poede, maar was zijn inzet matig. Beide gebroeders Nijhuis kregen daarop nog een aantal grote kopkansen, maar beide broers wisten een kleine handvol spelhervattingen niet tot doelpunt te promoveren. De fysiek sterke mannen uit Nieuw Weerdinge hadden veel meer moeite om hun duels te winnen en wisten welgeteld nog één kans te creëren, maar het was Moesker die hard in het zijnet schoot.

Zo neemt vv Titan in een wedstrijd met twee totaal verschillende gezichten de koppositie over in deze poule en lijkt het een formaliteit om door te gaan in de beker.