Guus Zantinga: “Rol van betekenis spelen met Onstwedder Boys en gaan voor een periodetitel”

Guus Zantinga hoopt komend seizoen een rol van betekenis te kunnen spelen met Onstwedder Boys en wil in ieder geval gaan voor een periodetitel.

In maart vorig seizoen kwam Onstwedder Boys zonder trainer, maar al snel werd er in april een nieuwe hoofdtrainer aangesteld. Een mooie samenloop van omstandigheden bracht Guus Zantinga aan het roer bij de oranjehemden. Zantinga heeft het goed naar zijn zin, is tevreden over de voorbereiding en hoopt dat zijn ploeg kan meedoen om een periode te pakken.

Zantinga geeft aan dat het niet toevallig is dat hij en Onstwedder Boys de handen ineen sloegen. “Mijn dochter werkt als kapster in Onstwedde. Zij hoorde dat er een vacature kwam als hoofdtrainer bij Onstwedder Boys. Deze club heeft altijd op mijn lijst je gestaan. Ik heb toen contact gezocht met de club en werd uitgenodigd voor een gesprek. Daar had ik een goed gevoel bij. Mijn eerste indruk van de vereniging is erg positief, zowel op het sportieve, organisatorische als facilitaire vlak. Tevens is er een mooie brede selectie bestaande uit een mix  van jong en oud.”

Ervaren oefenmeester

Met de 57–jarige hoofdtrainer halen ‘De Boys’ een ervaren oefenmeester in huis. Als speler reikte Zantinga tot het Nederlands Elftal 16/17-jarigen en speelde daarnaast ook voor FC Groningen en SC Veendam. Als trainer is Zantinga begonnen als jeugdtrainer bij SC Scheemda en groeide daar door tot hoofdtrainer. Daarna volgden Poolster, Bellingwolde, Westerlee, VVS Oostwold en nu dus Onstwedder Boys.

In de voorbereiding loopt het van een leien dakje in Onstwedde. Alle oefen- en bekerwedstrijden werden tot aan de oefenwedstrijd tegen ASVB, laatstgenoemde werd overigens maar nipt verloren, met een overwinning afgesloten. Voor de hoofdtrainer geen verrassing. “Er is een goede opkomst op de training en we hebben welwillende spelers. Tot nu toe heb ik nog geen dingen kunnen ontdekken die voor verbetering vatbaar zijn.”

Rol van betekenis

Al met al lijkt Onstwedder Boys klaar voor de competitie. Het is voor Guus Zantinga afwachten wat hij treft aan tegenstanders in de vierde klasse D, maar vindt wel dat Onstwedder Boys een rol van betekenis zou kunnen gaan spelen. “Aangezien de competitie veelal gericht is op Drenthe zijn het voor mij onbekende tegenstanders. Dat is ook weer een mooie uitdaging. We gaan in ieder geval voor een rol als stevige middenmoter met als doelstelling een periode proberen te pakken.”

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Gerwin Schmitz: “Musselkanaal is niet bang voor namen”

Voor een voetballer is er weinig prettiger dan het maken van de winnende treffer. ...

Terug in de tijd: Paniek bij Gieten: Keeper gezocht

Paniek bij Gieten, doelman Jeffrey Tappel moet abrupt stoppen vanwege blessureleed.

Emiel Seigers: “Plezier maken in en om het veld en meedoen om de prijzen met SVBO.”

Emiel Seigers heeft zin in zijn nieuwe uitdaging bij zondag eersteklasser SVBO en kijkt ...