Marnick Ottens: “Top vijf moet de standaard zijn voor Rolder Boys”

Marnick Ottens verwacht ook komend seizoen weer in de top vijf van de zondag tweede klasse L te kunnen meespelen met Rolder Boys.

Rolder Boys is de laatste jaren een zeer stabiele zondag tweedeklasser gebleken met af en toe een uitstapje naar de eerste klasse. Volgens sterkhouder Marnick Ottens komt dit voort uit een sterke kern en het goede beleid wat de club al jaren voert op het gebied van de jeugdafdeling. Ook komend seizoen zal Rolder Boys volgens Ottens weer een woordje mee moeten kunnen spreken in de sterke zondag tweede klasse L.

De afgelopen seizoenen werd er weinig tot niet gevoetbald door het coronavirus, voor menig amateurvoetballer was het dan ook afzien. Ondanks de restricties en het niet mogen spelen van wedstrijden is Rolder Boys wel actief gebleven het afgelopen jaar en daar is de middenvelder dan ook zeer over te spreken. “We hebben het hele jaar conform de richtlijnen vanuit het RIVM doorgetraind. Bijna elke training was de groep gewoon ‘compleet’ om te trainen in kleinere groepjes. Dit is dan ook een groot compliment waard voor de technische staf en de gehele selectie van het afgelopen seizoen.”

Stabiele kern en goede jeugdopleiding

Zoals eerder al gerefereerd oogt Rolder Boys al vele jaren als een stabiele club. Dat kan ook Ottens beamen, die wel een verklaring heeft voor de stabiliteit van zijn club. “De kern van de groep is erg stabiel en de opvolging mag er ook zeker zijn. Jongens die uit de eigen jeugd van Rolder Boys komen worden rustig gebracht en krijgen alle tijd om te rijpen. Op het moment dat het stokje overgenomen moet worden dan zijn ze er helemaal klaar voor.” Daarnaast wil de aanvoerder ook nog een ander aspect aanstippen, wat zeker ook van invloed hier op is. “De jeugdopleiding heeft de afgelopen jaren echt zijn vruchten afgeworpen wat betreft doorstroming naar de selectie. Bijna de gehele selectie is afkomstig uit de eigen jeugdopleiding van Rolder Boys.”

Toch vertrokken er een paar ervaren sterkhouders bij de Roldenaren de afgelopen zomer. Zo verliet onder andere doelpuntenmaker Danny Hingstman de zondag tweedeklasser en dat mag toch een aderlating genoemd worden gezien zijn vele doelpunten voor de club. Ondanks het vertrek van Hingstman heeft Ottens alle vertrouwen in zijn opvolger Per Kirchhoff, die over gekomen is van LTC. “De doelpunten van Danny zullen we zeker missen, maar de eerste indrukken van zijn vervanger Per zijn zeer positief. Aan hem de zware taak om Danny op te volgen, maar ik heb alle vertrouwen erin dat dit gaat goed komen!”

Top vijf spelen

De zondag tweede klasse L is ook voor komend seizoen weer een interessante competitie en Ottens denkt dat zijn club wel goed mee moet kunnen draaien. “Wij hebben ons niet een specifieke doelstelling gesteld op dit moment, maar als Rolder Boys zijnde moeten we elk jaar wel mee kunnen doen in de top vijf.” Een promotie naar de eerste klasse en daar een tijdje inblijven hoeft dan ook niet direct voor de Roldenaar. “Op den duur is dat zeker mogelijk met de jonge groep die wij hebben. Is het een must, nee, maar ambitie hebben we op termijn zeker.” Ottens verwacht in ieder geval dat de titelkandidaten uit de Groningse hoek komen. “Ik verwacht dat GVAV-Rapiditas net als vorig jaar bovenin mee zal gaan doen en ik denk dat Gruno ook een outsider is met al zijn zomerse versterkingen.”

Kan een mooi seizoen worden

Zelf hoopt Ottens, die aan zijn tiende seizoen begint, een stabiel jaar te kunnen draaien en een bindende factor te kunnen zijn binnen de groep. “Met de jonge groep die wij hebben ben ik al snel een van de ouderen, maar het verschil tussen ‘jong en oud’ merk ik niet echt in deze groep. Iedereen accepteert elkaar en er staat echt een team.” De middenvelder kijkt dan ook uit naar het nieuwe seizoen en denkt dat zijn elftal komend seizoen zo maar eens mooie dingen kan laten zien. “Ik ben tevreden als wij komend seizoen voetbal kunnen laten zien wat aantrekkelijk is om naar te kijken, aanvallend en volwassen voetbal. Met de individuele kwaliteiten die wij in de groep hebben moet dit zeker goed komen. Als wij als groep zijnde de lijn kunnen doorzetten van de voorbereiding, dan kan het wel eens een heel erg mooi seizoen worden.”

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Onmachtig Alteveer verliest derby

Alteveer verloor vanmiddag in een echte derby-day van Pekelder Boys. Derby-day, want zowel het ...

SPW laat twee punten liggen in Beerta

Na drie overwinningen op rij heeft SPW twee dure punten laten liggen op bezoek bij ...

Jordy Oost schiet Musselkanaal langs Gieten

Musselkanaal heeft de goede reeks van voor de winterstop weer opgepakt. In eigen huis ...