Jacco Martens: “Gieten gaat vol voor promotie naar de tweede klasse!”

Jacco Martens vindt dat Gieten komend seizoen de stap naar de tweede klasse moet kunnen maken met de kwaliteit die de selectie herbergt.

Foto, Jacco Martens hoopt dat aan het einde van het seizoen Gieten er zo opnieuw bij kan staan om een kampioens- of promotiefeest te vieren.

Voor Gieten waren de afgelopen twee voetbaljaren wel een domper te noemen. In het ‘eerste coronajaar’ streed Gieten mee om de promotieplekken voor de tweede klasse en ook afgelopen seizoen leek het daar op weg na een heel behoorlijke start. Door het niet uitspelen en doorgaan van de competities bleef de gewenste promotie dus achter voor de club. Als het aan Jacco Martens ligt, dan komt die promotie naar de tweede klasse er komend seizoen alsnog voor Gieten. 

 

Het afgelopen voetbalseizoen en het jaar ervoor konden als verloren beschouwd worden, maar toch heeft Gieten niet stilgezeten voor zowel binnen als buiten de lijnen als we Martens zo aanhoren . “In de coronatijd hebben wij er zoveel mogelijk aan gedaan om fit te blijven, van voetballen in kleine groepen tot hardlopen en mountainbike tochten.”  

 

Favoriet Gieten 

 

Gieten mag ook komend seizoen gerust weer tot de favorieten worden gerekend in de zondag derde klasse C, al baalt de vleugelspeler ook enigszins dat zijn club niet al een treetje hoger speelt. “Het was echt een domper, dat we de afgelopen twee seizoenen niet hebben kunnen uitspelen. We stonden beide keren bovenin en maakten bovendien een grote kans om door te kunnen stromen naar de tweede klasse.” De doelstelling voor komend seizoen is volgens Martens dan ook duidelijk. “Wij hebben als team en clubs dit seizoen dan ook maar een doelstelling en dat is promoveren naar de tweede klasse. Mocht dit niet lukken via een kampioenschap, dan moet het maar gebeuren via de nacompetitie.” 

 

Lastig inschatten 

 

De 24-jarige Gietenaar vindt het lastig om aan te wijzen welke ploegen de concurrenten zijn voor komend seizoen, maar weet wel wie de ‘angstgegners’ zijn voor Gieten. “Tegen bepaalde ploegen is het altijd lastig voetballen voor Gieten. Dan denk ik aan ploegen als Ter Apel en CEC, maar of zij ook mee zullen strijden om het kampioenschap betwijfel ik. Het is lastig om te zeggen wie om het kampioenschap mee gaan doen gezien de twee halve seizoenen die we achter de rug hebben.” Wel denkt Martens dat zijn ploeg komend seizoen moeilijk te verslaan zal zijn, die volgens hem goed in elkaar zit. “Gieten beschikt over een sterke en betrouwbare achterhoede en met een technisch goed en sterk voetballend middenveld met daarbij snelle buitenspelers denk ik dat onze spitsen genoeg kansen krijgen om de overwinningen voor Gieten over de streep te trekken.” 

 

Stap hogerop 

 

Het doel is dan ook duidelijk voor komend seizoen en dat is richting de tweede klasse, dat is een stap die Gieten ook absoluut moet maken volgens Martens. “Gieten kan en moet absoluut een stap maken richting de tweede klasse. Met onze jonge en talentvolle selectie, aangevuld met vier a vijf ervaren spelers moet Gieten een blijvertje kunnen worden in de tweede klasse of zelfs nog een stapje hoger kunnen maken in de toekomst. Martens is komend seizoen dan ook maar met een ding tevreden aan het einde van het seizoen. “Gieten kan pas tevreden zijn als het seizoen wordt afgesloten met een kampioens- of promotiefeest.” 

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Erik Broesder: “Supporters verwachten van ons dat we buffelen”

IJs en weder dienende beginnen de voetbalclubs uit de Kanaalstreek in het weekend van 24 ...

Bjorn Schuiling: “GKC moet net onder de topploegen eindigen”

IJs en weder dienende beginnen de voetbalclubs uit de Kanaalstreek in het weekend van 24 ...

Chris Bijl: “Bareveld gaat voor handhaving.”

Chris Bijl hoopt zich komend seizoen te kunnen handhaven met Bareveld.