Gasselternijveen bekert verder na zege op Alteveer

Gasselternijveen heeft zich geplaatst voor de volgende ronde van de beker dankzij een 3-1 overwinning op Alteveer.

Foto Regina Korf, Tristan Salomons maakt de 3-0 voor Gasselternijveen.

Gasselternijveen heeft zich ten koste van Alteveer geplaatst voor de volgende ronde van het bekertoernooi. Nieveen won zondagmiddag eenvoudig met 3-1 van zondag vijfdeklasser Alteveer. Ook SPW maakte nog kans om door te gaan, maar de Knoalsters bleven tegen Pekelder Boys op 4-4 steken waardoor Gasselternijveen door bekert.

Gasselternijveen-trainer Robert Oosting had een aantal sterkhouders rust gegeven met het oog op de competitiestart, maar dat had niet veel invloed op de wedstrijd. De thuisploeg bleek de betere van de twee en maakte in de eerste helft het verschil. Alle drie de goals werden gescoord uit goed aangespeelde aanvallen. Siem en Tristan Salomons en Niek Poppinga scoorden voor Gasselternijveen.

In de tweede helft waren er de nodige wisselingen en was de wedstrijd een stuk minder aantrekkelijk dan in de eerste helft. Nieveen vond het wel prima en hoefde niet meer zo nodig en Alteveer was niet echt meer bij machte om nog een vuist te maken. Wel scoorden de gasten vlak voor tijd nog de 3-1 via Maurice Gersonius, maar dat was slechts nog van belang voor de statistieken. Gasselternijveen zit door de overwinning in de koker voor de volgende bekerronde.