HOC wint van Sweel en bekert verder

HOC plaatste zich voor de volgende ronde van de beker door met 1-4 te winnen bij Sweel.

Foto Rianne van der Laan, HOC viert het openingsdoelpunt van Robin van der Laan.

HOC heeft zich geplaatst voor de volgende ronde van de beker. Er moest gewonnen worden van Sweel en dat gebeurden dan ook in Zweeloo. Voor rust had de zondag derdeklasser de klus al zo goed als geklaard toen het met 0-3 leidde. In de tweede helft kwam de voorsprong niet meer in gevaar en won HOC uiteindelijk met 1-4.

Alleen aan een overwinning had HOC genoeg om door te gaan, terwijl voor Sweel een gelijkspel volstond. De bezoekers uit Odoorn kenden een goed begin van de wedstrijd en kwamen al snel op een 0-1 voorsprong via Robin van der Laan. HOC had het betere van het spel in de eerste helft en sloeg op slag van rust nog eens tweemaal toe via Gertjan Spijker en Frank Fokke.

Daarmee zat de wedstrijd al wel in de tas van HOC, dat via Frank Fokke na rust verder uitliep naar een 0-4 voorsprong. De thuisploeg was verder niet bij machtte om HOC het lastig te maken en kon enkel een eretreffer op het scorebord zetten. In de slotfase scoorde Richard Speelman nog de 1-4 voor Sweel, maar dat deerde HOC niet dat in de koker zit voor de volgende ronde.

Foto’s Rianne van der Laan: Sweel – HOC