Nieuw Buinen en Stadskanaal in evenwicht in eerste Kanaalstreekderby van het seizoen

Nieuw Buinen en Stadskanaal hielden elkaar in de eerste Kanaalstreekderby van het seizoen in evenwicht. Nieuw Buinen knokte zich knap terug van een achterstand.

Foto Harold Woortman, Nieuw Buinen heeft zojuist gelijkgemaakt tegen Stadskanaal.

De eerste Kanaalstreekderby tussen Nieuw Buinen en SC Stadskanaal is geëindigd in een 2-2 gelijkspel. Na een snelle 0-2 voorsprong voor de Knoalsters leek het een gemakkelijke middag te worden voor de bezoekers. Nieuw Buinen knokte zich echter terug in de wedstrijd met een hoop strijdlust en kwam in de eerste helft al langszij. Na de pauze werd er niet meer gescoord, maar eindigden beide elftallen wel de wedstrijd met tien man.

SC Stadskanaal- trainer Jordi Nijgh was dan ook alleen maar tevreden over de eerste tien minuten van zijn ploeg in deze wedstrijd. En dat viel ook wel te begrijpen, want in die tien minuten had vleugelspits Sten Vos al twee keer doel getroffen en leek Stadskanaal op weg naar een makkelijke middag. Tot tweemaal toe schoot de aanvaller prima binnen en liet hij Nieuw Buinen-doelman Waarsing kansloos.

Nieuw Buinen knokt zich terug

Een vroege beslissing en wellicht een grote score leek in het verschiet te liggen, maar daarvoor zakte Stadskanaal echter heel ver weg. Het spel aan de bal was te matig om het verdedigende en gegroepeerde Nieuw Buinen te verontrusten. De thuisploeg knokte zich dan ook terug in de wedstrijd en na twintig minuten spelen profiteerde Mike Schipper optimaal van balverlies van Stadskanaal. Schipper schoot binnen en daarmee was het weer een wedstrijd. Het opportunistische voetbal van de thuisploeg bleek voor de bezoekers dan ook bij tijd en wijle lastig en vlak voor rust werd het zelfs 2-2 door Alwin Engelkes, die Stadskanaal-doelman Arends kansloos liet.

Rode kaarten

Ook na rust bleef het spel van Stadskanaal ondermaats, dat wel veelal de bal had maar er vrij weinig meedeed. Voor de gasten bleef het dan ook steeds oppassen voor de lange bal van Nieuw Buinen, maar dat kon ook weinig potten meer breken na rust. Het strijdende Nieuw Buinen capituleerde echter niet, ook niet toen beide elftallen met tien man verder moesten. Lorenzo Kapel (Stadskanaal) en Eron Alberts (Nieuw Buinen) mochten inrukken, nadat de vlam in de pan was geslagen en er een opstootje volgde. Ook met tien tegen tien werd er niet meer gescoord en dus eindigde de eerste Kanaalstreekderby in een 2-2 gelijkspel.

Moreel gezien zal Nieuw Buinen een goed gevoel overhouden aan de eerste derby van het seizoen, want de getoonde strijd en vechtlust zal het zeker nodig hebben gezien de kwaliteit die het heeft ingeleverd ten opzichte van voorgaande seizoenen. SC Stadskanaal heeft nog het nodige huiswerk te verrichten voor volgende week zondag als direct een lastige uitwedstrijd wacht tegen WKE ’16.

Foto’s Harold Woortman: Nieuw Buinen – Stadskanaal

 

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Buinen verrast Gasselternijveen in eigen huis

Op basis van dit seizoen kan het niet direct een verrassing genoemd worden, maar ...

EEC legt De Treffer ’16 over de knie

In een duel dat steeds roder kleurde heeft EEC stevig uitgehaald in de richting ...