SPW en Pekelder Boys spelen in enerverend en doelpuntrijk duel gelijk

SPW en Pekelder Boys maakten er een boeiend bekerduel van, dat uiteindelijk eindigde in een doelpuntrijk gelijkspel. Beide ploegen zijn uitgeschakeld.

Archieffoto, Jelmer Jasken was met een hattrick de belangrijkste speler aan de kant van SPW.

SPW had alle troeven in handen om vandaag door te gaan. Bij winst was het zeker van groepswinst, bij gelijkspel was het afhankelijk van de uitslag tussen Gasselternijveen en Alteveer. Het was aan Pekelder boys om deze bekerronde toch positief af te sluiten, en SPW het vuur aan de schenen te leggen. Dat laatste gebeurde, want de Knoalsters kwamen niet verder dan 4-4 en daarmee was uitschakeling een feit.

De eerste helft begon en SPW voetbalde meteen makkelijk. Rechtsbuiten Remco Sikkema werd meteen gevonden en liet meteen zien hoeveel snelheid hij in zijn mars had. De verdediging van Pekelder Boys waren dan ook de  eerste minuten aan het zoeken hoe ze dit moesten oplossen. SPW bleef drukken en via een individuele actie van Rodan Farrell kwam de bal via de keeper voor de voeten voor Dennis Stiekema, die hieraan een koud kunstje had en de 1-0 op papier zette. Pekelder Boys, dat hierna een tandje bijzette hoefde niet lang te zoeken naar de gelijkmaker. Het was Robert Keetels die in 16e minuut Pekelder Boys op een gelijke hoogte bracht.

Hectische periode

De hectische periode bleef even aan, want drie minuten later lag de bal alweer in het net bij Pekelder Boys. Weer kwam de bal van de linkerkant, en weer kwam de bal via keeper Bunk voor de voeten van een SPW’er. Ditmaal was het Jelmer Jasken die de trekker overhaalde: 2-1. SPW drukte door en kwam weer voor de goal, maar door een nare botsing tussen een SPW’er en keeper Bunk van Pekelder Boys lag het spel even stil. Maar de goalie kon doorgaan en kreeg het meteen druk. In de 38e minuut brak Jelmer Jasken door en werd deze neergelegd door de ervaren Patrick Koster. De scheidsrechter kon niks anders dan de bal op de elf meter leggen. Rodan Farrell nam plaats achter de bal, maar een matig ingeschoten penalty werd gepakt door keeper Bunk.

Voorsprong voor SPW snel verdwenen

SPW begon de tweede helft sterk. Remco Sikkema brak uit op de rechterkant en gooide de bal voor. Iedereen ging onder de bal door, waaronder keeper Bunk, maar weer was het Jelmer Jasken die zich goed positioneerde en de 3-1 binnen kopte. Normaal zou er niks aan de hand zijn, maar SPW gooide de voorsprong in drie minuten weg. Eerst was er een lange bal  in de 51e minuut, waarbij keeper Tobias Poelman twijfelde en Harold Hut hem de bal ontfutselde en de 3-2 in het netje legde. Pekelder Boys was terug in de wedstrijd, en had nog geen 60 seconden nodig om de 3-3 te maken. Een vrije bal werd voor het doel gedraaid. Keeper Poelman kwam weer niet overtuigend uit het doel en Willem Lammerts kon de bal in het doel werken. Pekelder Boys rook bloed en in de 67e minuut kwamen zij op voorsprong. Ben Wortelboer controleerde de bal in de hoek van de zestienmeter en draaide deze prachtig in de kruising. Maar net als in de eerste helft kon nu Pekelder Boys niet lang genieten van hun voorsprong, want in de 71e minuut controleerde Jelmer Jasken de bal in de drukte en maakte deze knap af. Het betekende een hattrick  voor Jasken. SPW wilde doordrukken en Pekelder Boys liep op zijn laatste tanden, maar keeper Bunk hield stand waarbij hij meerdere keren als winnaar uit de strijd kwam. Zo bleef het bij 4-4 en kwam daarmee voor beide ploegen een einde aan het bekeravontuur.