Voorbeschouwing speelronde 1 zaterdagclubs

Voorbeschouwing op de meest interessante en bijzondere wedstrijden die zaterdag gespeeld worden.

Zaterdag staat speelronde 1 van de competitie op het programma voor de zaterdagclubs in de regio van de Kanaalstreek. FC Kanaalstreek blikt vooruit op de meest interessante en bijzondere duels die op het programma staan voor deze speelronde.

Drenthina – DZOH

Gelijk een schitterend affiche in de tweede klasse J om mee af te trappen.  Een echte Emmense derby tussen Drenthina en DZOH. Een wedstrijd die gelijk kan laten zien hoe de krachtsverhoudingen ten opzichte van elkaar zijn. Met name van de ploeg uit Rietlanden wordt veel verwacht. DZOH kende een goede bekercampagne en won overtuigend van Valthermond (4-1), SVBO (4-0) en Pesse (6-0). Ook Drenthina bekerde verder na een nederlaag en twee overwinningen. Er werd verloren van Elim, maar vervolgens werden Dalen en Germanicus verslagen. DZOH lijkt voor zaterdag licht favoriet, maar heeft de laatste jaren veel moeite gehad om te winnen bij Drenthina. De laatste drie edities eindigden in twee gelijke spelen en een overwinning voor de thuisclub. De vraag is dan ook wie zaterdag direct de eerste tik van het seizoen gaat uitdelen, Drenthina of DZOH?

SJS – Onstwedder Boys

Eveneens een prachtige start in de zaterdag vierde klasse D, waar de Kanaalstreekderby tussen SJS en Onstwedder Boys op het programma staat. Beide ploegen lijken in een bloedvorm te verkeren en wonnen bijna al hun wedstrijden in de voorbereiding. Ook in de beker boekten beide teams uitstekende resultaten. Onstwedder Boys deed dat ook nog eens drie keer met ruime cijfers, waarbij de Boys in de persoon van Gerko Scheper een spits in vorm hebben. Zowel in de oefen- en bekerwedstrijden scoorde de aanvaller er lustig op los. Zo trof Scheper in de laatste bekerwedstrijd maar liefst zes keer doel. De vraag is dan ook of SJS het aanvallende gevaar kan stoppen, een taak die waarschijnlijk zal worden toevertrouwd aan het duo Zuidema en Venema. SJS wordt komend seizoen tot de titelkandidaten gerekend en zal in de derby tegen Onstwedder Boys ongetwijfeld die status waar willen maken. Het beloofd dan ook direct spektakel te worden op de eerste speeldag van de competitie.

Meeden – Scheemda

In de zaterdag vijfde klasse F staat de Groningse derby tussen Meeden en Scheemda op het programma. Meeden maakte deze zomer de overstap van het zondag- naar het zaterdagvoetbal. Voor de club betekent dat het dit seizoen in een veel interessantere competitie zit met meer derby’s. Enige vraag is hoe het met de krachtsverhoudingen zit ten opzichte van het zaterdag- en zondagvoetbal. Wat dat betreft heeft Meeden in de eerste competitiewedstrijd direct een goede testcase. Met tegenstander Scheemda treft het direct een van de kampioenskandidaten van de zaterdag vijfde klasse F. Kan Meeden direct zien of het dit seizoen ook in het zaterdagvoetbal een aardig woordje kan meespreken.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Stand zondag 5e klasse C

Overzicht van de stand van de zondag 5e klasse C na speelronde 4.

Programma zondag 29 mei

Overzicht van de competitiewedstrijden die zondag 29 mei op het programma staan.