Gieterveen was zeer doeltreffend uit spelhervattingen en maakte daarmee het verschil tegen Pekelder Boys.

Foto Youri Pruim, Stefan van der Veen was de man van de wedstrijd aan de kant van Gieterveen door twee vrije trappen binnen te schieten.

Gieterveen heeft in de openingswedstrijd de eerste driepunter van het seizoen over de streep getrokken. Omdat in Boven Pekela engerlingen zich meester hebben gemaakt over het speelveld, werd de wedstrijd uiteindelijk gespeeld op sportpark ‘de Hoogkaamp’. In een onnodig spannende wedstrijd maakten spelhervattingen uiteindelijk het verschil voor de thuisploeg en zijn ze daarmee goed begonnen aan hun jubileumjaar. 

De eerste helft was duidelijk voor de Gieterveners. Vanaf minuut één hadden ze de druk er goed op bij de Pekelders en wonnen ze met name op het middenveld de slag. Al vrij snel kreeg debutant Mink een grote kans, maar hij schoot een voorzet vanaf de linkerzijde hoog over de deklat. Later kreeg ook Ramcharan nog een goede mogelijkheid, maar was hij te onrustig in de afronding en waren verschillende uitbraken over de zijkanten in de eindpass niet zuiver genoeg.

Vrije trap in de kruising

Na een half uur spelen werd Jesse Nijhuis hard onderuit geschopt vlak buiten het zestienmetergebied, waar hij anders in een goede scoringspositie was gekomen. Gelukkig voor de thuisploeg schoot van der Veen de vrije trap in de verste kruising, waardoor de eerste goal van het seizoen een feit was. Ook daarop bleef de thuisploeg de betere partij, waarbij onder andere een schot van afstand via een verdediger van de Pekelders maar net langs de paal vloog. Toch waren het de bezoekers die vlak voor tijd op gelijke hoogte kwamen. Verkeerd uitverdedigen zorgde voor een uitval van Pekelder Boys, waarbij een afvallende bal op de rand van het strafschopgebied door Schreuder knap langs Lugtenborg werd geschoten. Met de paalstand gingen beide ploegen aan de thee.

Gieterveen scoort uit spelhervattingen

In de tweede helft was de eerste kans gelijk voor de thuisploeg. Jesse Nijhuis kopte op de paal, waarna de bal weer in de handen van sluitpost van de Pekelders stuitte. Toch gaven de bezoekers wel wat meer tegengas na de rust. Ze gaven minder ruimte weg en waren zelfs dreigend in de tegenaanval. Harold Hut kreeg de grootste kans in de tweede helft, maar hij schoot recht op Lugtenborg af die daardoor gemakkelijk kon redden. Nadat Wilte Nijhuis al vlak voorlangs had geschoten, werd zijn broer een kwartier voor tijd onreglementair door de keeper van de Pekelders onderuitgehaald. Smit scoorde de strafschop die hierop volgde en bracht de bezoekers daarmee voor de tweede keer op voorsprong. Vijf minuten later scoorde van der Veen opnieuw uit een vrije trap en leek daarmee de wedstrijd in het slot te gooien. Ondanks dat Lammerts vlak voor tijd nog een aansluitingstreffer scoorde vanuit een lange bal konden de bezoekers niet meer langszij komen en betekende dat Gieterveen de eerste drie punten van het seizoen kon bijschrijven.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Gehavend Musselkanaal wint verdiend

Met maar liefst 0-3 wist Musselkanaal in en tegen Sleen te winnen. Door een ...

Sellingen krijgt pak slaag van EMMS

“Wij hebben vandaag tegen de aanstaande kampioen gespeeld.”, dat waren de woorden van Sellingen-trainer ...