Overzicht 5F: Westerlee haalt uit, teleurstellende start SETA

Westerlee won met duidelijke cijfers van Muntendam, terwijl SETA met ruime cijfers onderuit ging tegen Bargeres.

Damacota – ZNC: 0-2

De wedstrijd tussen Damacota en ZNC is geëindigd in een 0-2 overwinning voor de bezoekers. Met name voor rust waren de gasten de betere ploeg. Het leidde tot de openingstreffer na een half uur spelen. Goerge Kooman schoot raak uit een vrije trap: 0-1. De thuisploeg kreeg wel kansen, maar het scoren bleek deze middag een probleem. Na de pauze kwam ZNC rond minuut zeventig op 0-2 via Emiel Staal. Dat bleek ook de beslissing te zijn, want tot scoren kwam Damacota niet meer.

Meeden – SC Scheemda: 1-1

Meeden heeft in zijn eerste competitiewedstrijd in de zaterdag standaardklasse gelijkgespeeld tegen titelkandidaat SC Scheemda. Een prima resultaat voor de thuisploeg, dat met name in de eerste helft het betere van het spel had. Doelpuntenmaker Dennis Nagel bracht Meeden dan ook aan de leiding in de eerste helft, maar daar bleef het ondanks meerdere kansen ook bij. Na de pauze trok Scheemda de stand snel gelijk via Niek Smit. In de tweede helft was Scheemda de bovenliggende partij, maar dat kon de overwinning niet naar zich toe trekken. Derhalve moesten beide ploegen genoegen nemen met een punt.

Erica ’86 – Veendam 1894: 1-3

Veendam 1894 heeft de eerste competitiewedstrijd winnend afgesloten. De Veendammers wonnen met 1-3 op Erica. Voor de gasten waren Mark van der Laan en Kenny Slagter trefzeker.

SETA – Bargeres: 1-5

SETA is de competitie gestart met een teleurstellende nederlaag tegen Bargeres. In eigen huis werd met 1-5 verloren van de ploeg uit Emmen. Jarno Giezen maakte de enige treffer voor de ploeg uit Musselkanaal.

BATO – VVS Oostwold: 2-2

VVS Oostwold heeft een punt overgehouden aan het bezoek bij BATO. De ploeg uit Oostwold kwam al snel met tien man te staan maar had toch zicht op een overwinning. Die kwam er uiteindelijk niet, doordat BATO in de slotfase toch nog gelijk maakte. Jonathan Edens had BATO op voorsprong gezet, waarna Jeroen Brul snel gelijk maakte. Daarna mocht Goos Boven inrukken met rood. Toch kwam VVS met tien man op voorsprong via Rene Dijksterhuis, maar die hield uiteindelijk geen stand.

Muntendam – Westerlee: 2-7

Westerlee heeft in de eerste competitiewedstrijd flink uitgehaald tegen Muntendam. De gasten wonnen maar liefst met 2-7 van de thuisploeg. Robbert Wester, Martin Edens en Berry Smit maakten elk twee treffers. Het zevental werd volgemaakt door Ramon Veen. Voor de thuisploeg waren Maik Winter en Roy Poelma trefzeker.