Zevenklapper voor Borger bij Tiendeveen

Borger beleefde een gemakkelijke middag bij Tiendeveen en won met hele ruime cijfers de openingswedstrijd van de competitie.

Foto Alle Oldenbeuving, Bonne Timmer is op weg om de 0-5 te maken voor Borger.

‘Gezonde wedstrijdspanning’ twitterde trainer Arne Joling van SV Borger nog in het begin van de middag. De eerste competitiewedstrijd stond op het programma. Na twintig minuten voetballen in en tegen Tiendeveen zal de spanning wel verdwenen zijn. Borger leidde toen met 0-2 en eigenlijk was het daarmee al beslist. In de zeventig minuten die volgden liepen de groenhemden uit naar een 0-7 overwinning. De échte criticasters zullen erop wijzen dat met een beetje meer scherpte in de tweede helft de dubbele cijfers er ook wel ingezeten had, maar vooraf had een ieder met een groenwit hart ongetwijfeld voor deze start getekend.

Borger begon de uitwedstrijd bij Tiendeveen nog zonder de geblesseerde spits Luuk Kenter. Voor het overige was de selectie compleet. De keuzeheren kozen in de basisopstelling voor twee competitiedebutanten. Zowel Hendrik Gustin (gekomen van WKE) als Floris Hiddink (eigen jeugd) stonden aan de aftrap.

Maatje te groot

Al in de derde minuut had eerstgenoemde zijn ploeg in een zetel kunnen brengen. Hij miste echter alleen voor de keeper. In de fase die volgde leek de thuisploeg het gevaarlijkst. Het deelde met direct spel enkele speldenprikjes uit, terwijl de gasten moeite hadden om lekker in het spel te komen. Toch was het wel Borger dat na een dik kwartier voetballen op voorsprong kwam. Bonne Timmer werd goed de diepte ingestuurd door Gijs Roda en rondde beheerst af. Twee minuten later deed Gustin dit kunstje na, waardoor de 0-2 al een feit was. Weer twee minuten later had het eigenlijk al 0-3 moeten zijn. Een zuivere strafschop werd door scheidsrechter Kamman van 50 meter afstand resoluut weggewoven. In de rust bleek de leidsman last van een blessure te hebben, het zij hem daarom vergeven. Het verzet van de thuisploeg was inmiddels wel voorbij. De groenwitten waren simpelweg een maatje te groot. Met name in de omschakeling had men geen vat op de rappe jongens van de Hondsrug. Het leverde in het restant van de eerste helft vele mogelijkheden op. In de 26e minuut pikte Levi van de Span met dank aan de niet-zelfzuchtige Gustin zijn goaltje mee. Na een dik half uur benutte Joep Hiddink een (nu wel gegeven) strafschop en op slag van rust maakte Timmer zijn tweede na een heerlijke dribbel. Ruststand: 0-5.

Gebrek een scherpte

Bij de start van de tweede helft kreeg het debutantenbal een vervolg. Ruben de Valk en Bob Westerdijk (beiden eigen jeugd) vervingen Timmer en v/d Span die rust kregen. Spits Westerdijk kopte na een minuut al bijna binnen. Het zou een droomdebuut geweest zijn! Helaas verdween het leder net langs de verkeerde kant van de paal. Christiaan Vos had even later meer geluk, hij maakte na een klutssituatie de zesde voor Borger. Een klein kwartier na rust moest de thuisploeg ook nog eens met tien man verder. Dominique Wiffers kreeg rood na het onderuit halen van de doorgebroken Gijs Roda. Wat volgde was een spervuur aan aanvallen richting Sander Lubbers, de goalie van Tiendeveen. Zijn dadendrang en toch ook een gebrek aan scherpte aan Borgerzijde voorkwamen een monsterscore. Het was eenrichtingsverkeer. Maar in de afronding was het steeds net niet. Toch werd het uiteindelijk nog wel een zevenklapper. Vijf minuten voor tijd bekroonde Westerdijk alsnog zijn mooie debuut door een hem geboden kans resoluut binnen te pegelen. Het was gelijk het laatste wapenfeit van dit eenzijdige duel.

Foto’s Alle Oldenbeuving: Tiendeveen – Borger