Heiligerlee wint doelpuntrijk duel van Bareveld

Heiligerlee won in een waar doelpuntenfestijn van Bareveld.

Heiligerlee en Bareveld maakten van de eerste competitiewedstrijd een vermakelijk openingsduel. Na 45 minuten spelen leek de thuisploeg met een 5-0 voorsprong op een monsterscore af te stevenen, maar daar bleef in de tweede helft weinig meer van over. De thuisploeg scoorde helemaal niet meer en de Barevelders wisten er wel vier te maken, waarvan twee in blessuretijd, waardoor de eindstand op 5-4 werd bepaald.

De thuisploeg startte voortvarend en binnen een paar minuten had Martijn Drent de eerste van de middag al in het netje liggen. Binnen het kwartier verdubbelde Gert Reininga de score en leek Heiligerlee al vroeg op rozen te zitten. Helemaal nadat het in de 25e minuut al 3-0 werd, waarbij Drent op aangeven van Reininga zijn tweede van de middag maakte. Niet veel later werd het ook nog 4-0, nadat de thuisploeg een strafschop kreeg. Reininga schoot het buitenkansje binnen en een minuut later was het weer raak. Drent maakte zijn hattrick compleet door een solo prima af te ronden: 5-0.

In de tweede helft veranderde het spelbeeld en kwam Bareveld een stuk beter voor de dag dan in de eerste helft. Het leidde tot de 5-1 in de 55e minuut van Korne Benthum, die scoorde uit een hoekschop. Een vijftal minuten later werd het ook nog 5-2, nadat Stephen Drent een vrije trap binnen schoot. Met nog een half uur op de klok zat er wellicht nog wat in voor de bezoekers, maar het duurde pas tot in blessuretijd dat Bareveld nogmaals wist te scoren. Chris Bijl maakte in de 90e minuut de 5-3, waarna Arfin Wessels er met een prachtige volley in de 93e minuut zelfs nog 5-4 van wist te maken. Daar bleef het uiteindelijk bij, waardoor Heiligerlee uiteindelijk toch aan het langste eind trok.