Stadskanaal O23 maatje te groot voor Borger O23

Stadskanaal O23 was woensdagavond een maatje te groot voor Borger O23 in de eerste speelronde van de FC Kanaalstreek O23 Beloften Cup.

Woensdagavond werd er afgetrapt in de FC Kanaalstreek O23 Beloften Cup met de wedstrijd tussen Borger O23 en Stadskanaal O23. De eerste overwinning ging naar Stadskanaal, dat een maatje te groot bleek voor Borger. Met name de eerste helft liep Borger achter de feiten en stond het bij rust al 0-3. De tweede helft scoorden beide teams nog eenmaal en eindigde het duel in 1-4.

Eigenlijk zou er dinsdagavond al afgetrapt worden in de FC Kanaalstreek O23 Beloften Cup, maar de wedstrijden Valthermond–SJS en Gasselternijveen–Musselkanaal gingen niet door. Woensdagavond kon er wel gewoon in Borger gevoetbald worden. En dat laatste deed Stadskanaal in de eerste helft meer dan de thuisploeg. De bezoekers voetbalden makkelijker dan de thuisploeg en met de vele lopende mensen had Borger het knap lastig in de eerste helft.

Dominerend Stadskanaal

Daarnaast was de intensiteit bij de bezoekers ook beter, dat veel scherper in de duels was dan Borger. Dat kwam net overal een stapje te laat, liet zich vaak aftroeven en dus was het niet verwonderlijk dat Stadskanaal ook tot scoren kwam in de eerste helft. Binnen een tijdsbestek van vijf minuten vanaf minuut 18 kwam Stadskanaal drie keer tot scoren. Borger was het in die minuten even helemaal kwijt en Stadskanaal sneed er een aantal malen goed doorheen en maakte een paar prima goals via Stefan Bolk, Lorenzo Kapel en Rowan Schuiling. Die hingen ook al in de lucht, want ook daarvoor was Stadskanaal al dreigend. Ook in het restant van de eerste helft bleef Stadskanaal domineren en kwam Borger er maar sporadisch uit en had het vooral moeite om onder de druk uit te voetballen.

Borger geeft beter partij

Na de pauze ging dat wat beter voor Borger, dat wat scherper oogde en wat beter in de organisatie stond. Het zorgde ervoor dat Stadskanaal wat slordiger aan de bal werd, al waren ook in de tweede helft de betere kansen voor de gasten. In de 62e minuut kwamen de bezoekers op 0-4 via Merijn Prummel nadat de verdediging van Borger er niet helemaal goed uitzag en Stadskanaal met een simpele aanval er doorheen sneed en Prummel alleen maar het laatste tikje hoefde te geven. Toch liet Borger zich daarna niet naar de slachtbank leidden en gaf het beter partij aan Stadskanaal en deed het drie minuten later wat terug via Bob Westerdijk. De aanvaller profiteerde van miscommunicatie in de achterhoede van Stadskanaal en kon simpel de bal in het lege doel schuiven. In de slotfase had er aan beide kanten nog gescoord kunnen worden en had er net zo goed een uitslag als voorgaand seizoen op het scorebord kunnen staan. Destijds werd het 2-7, nu bleef het bij 1-4. Een terechte overwinning voor Stadskanaal, dat deze woensdagavond een maatje te groot bleek voor Borger.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Valthermond eenvoudig langs Olyphia

Valthermond is het nieuwe seizoen uitstekend begonnen. In eigen huis wonnen de manschappen van ...

Titan wint burenruzie van NWVV

Voor zowel NWVV als Titan was het een thuiswedstrijd. Beide ploegen spelen namelijk hun ...

Stadskanaal niet opgewassen tegen Dedemsvaart

SC Stadskanaal is tegen Dedemsvaart tegen de eerste thuisnederlaag van het seizoen aan gelopen. ...