Voorbeschouwing speelronde 2 zaterdagclubs

Voorbeschouwing op de meest interessante en bijzondere wedstrijden die zaterdag gespeeld worden.

Zaterdag staat speelronde 2 van de competitie op het programma voor de zaterdagclubs in de regio van de Kanaalstreek. FC Kanaalstreek blikt vooruit op de meest interessante en bijzondere duels die op het programma staan voor deze speelronde.

Borger – Mussel

In de zaterdag vierde klasse D staat opnieuw een Kanaalstreekderby op het programma. In Borger nemen het gelijknamige Borger en Mussel het tegen elkaar op. Twee ploegen die hun eerste competitiewedstrijd in winst wisten om te zetten. Borger beleefde een eenvoudige middag in Tiendeveen en won met maar liefst 0-7. Mussel wist knap in eigen huis met 2-1 te winnen van Wildervank. Daarbij speelde men ook nog eens een helft lang met tien man. De aspiraties bij Borger zijn dit seizoen duidelijk, spelen om promotie, hetzij via een kampioenschap, hetzij via de nacompetitie. De lat bij Mussel zal wat lager liggen en dus mag Borger als favoriet gezien worden voor de confrontatie voor aanstaande zaterdag. Zeker ook gezien de resultaten uit het verleden waarbij Mussel geen enkele competitiewedstrijd wist te winnen van Borger sinds het jaar 2000. Het beloofd op voorhand dan ook een moeilijke middag te worden voor Mussel tegen titelkandidaat Borger.

Onstwedder Boys – DKB

Een andere interessante confrontatie in de zaterdag vierde klasse D is de ontmoeting tussen Onstwedder Boys en DKB. Twee ploegen die dit seizoen hoog worden ingeschaald als het gaat om de bovenste plaatsen van de ranglijst. Wat dat betreft zijn de Boys uit Onstwedde in ieder geval goed begonnen aan het seizoen. Vorige week zaterdag werd in de slotminuut van de Kanaalstreekderby tegen SJS een prachtige 1-2 zege behaald. Goed voor het moraal van de ploeg van trainer Guus Zantinga, die waarschijnlijk toch al heel behoorlijk moet zijn. De ploeg kende ook al een uitstekende voorbereiding, waarin het praktisch alles won. De vraag is dan ook of de ploeg de ‘flow’ kan blijven vasthouden tegen DKB. Dat speelt zaterdag pas haar eerste competitiewedstrijd van het seizoen, gezien het in de eerste speelronde vrij was. De ploeg uit de Krim, onder leiding van Jan Otto Benjamins, wordt gezien als een van de grote favorieten voor de titel. Lukt het Onstwedder Boys opnieuw om te winnen van een concurrent of wordt het zaterdag weer met beide benen op de grond gezet?

SC Scheemda – SETA

In de zaterdag vijfde klasse F wacht voor SETA een uitduel met titelkandidaat SC Scheemda. Beide ploegen begonnen vorige week wat teleurstellend aan de competitie. Scheemda kwam niet verder dan een gelijkspel bij nieuwkomer Meeden en SETA ging stevig onderuit tegen Bargeres. In eigen huis verloor het met 1-5 van de Emmenaren. Beide ploegen zullen zaterdag dan ook graag de drie punten willen bijschrijven. Ook om niet zo vroeg al meer achterstand op te lopen op de concurrentie in 5F. Beide ploegen kwamen elkaar nog niet vaak tegen, in het seizoen 2010/2011 speelde men eens voor de beker tegen elkaar. Toen werd het maar liefst 12-2 voor Scheemda, een scenario dat SETA zaterdag ongetwijfeld ten alle tijden zal willen voorkomen.

 

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Voorbeschouwing speelronde 14 zaterdagclubs

Voorbeschouwing op de wedstrijden die zaterdag gespeeld worden.

JVV verliest kelderduel van Veelerveen

Veelerveen bleek de sterkste in het kelderduel met JVV en zegevierde uiteindelijk verdiend.

FC Kanaalstreek O23 Beloften Cup Speelronde 1

Overzicht van de wedstrijden die op het programma staan in speelronde 1 van de ...