Voorbeschouwing speelronde 2 zondagclubs

Voorbeschouwing op de meest interessante en bijzondere duels die zondag gespeeld worden.

Zondag staat speelronde 2 van de competitie op het programma voor de zondagclubs in de regio van de Kanaalstreek. FC Kanaalstreek blikt vooruit op de meest interessante en bijzondere duels die op het programma staan voor deze speelronde.

Stadskanaal – GVAV Rapiditas

Na de krachtmeting met WKE ’16, dat eindigde in een doelpuntrijke 6-4 nederlaag, wacht voor Stadskanaal opnieuw een pittige opponent. GVAV-Rapiditas komt op bezoek in Stadskanaal. De Groningers gelden als een van de grote favorieten voor het kampioenschap in de zondag tweede klasse L. De Stadjers kenden een goede start van de competitie en wonnen hun eerste competitiewedstrijd met 3-0 van Helpman. Stadskanaal daarentegen begon met een nederlaag bij WKE. Vooral het grote aantal tegendoelpunten zal trainer Jordi Nijgh enige zorgen baren. Wel scoorden de Knoalsters er vier en ook in de voorbereiding liet de ploeg zien dat het met dat gedeelte wel goed zit. Voor Stadskanaal is het zondag dan ook vooral zaak om achterin de rijen gesloten te houden tegen GVAV.

Musselkanaal – FC Ter Apel ‘96

Een van de meest aansprekende affiches deze speelronde is zonder meer het duel tussen Musselkanaal en FC Ter Apel ’96, dat voor zaterdagavond gepland staat. Een echte Kanaalstreekderby, die door beide ploegen altijd op het scherpst van de snede wordt gespeeld. Een wedstrijd die door beide ploegen ook absoluut gewonnen moet worden. Beide ploegen hebben al menig duel met elkaar uitgevochten, waarbij de balans over de laatste jaren licht in het voordeel van de thuisploeg is. Van de laatste vijf edities in Musselkanaal werden er drie gewonnen door de gelijknamige thuisploeg, werd er eenmaal gelijkgespeeld en won Ter Apel er een. Het is voor Musselkanaal de eerste competitiewedstrijd, nadat de ploeg de eerste speelronde vrij was. Ter Apel heeft inmiddels een competitiewedstrijd in de benen en won in een spannend duel met 4-3 van Weerdinge. De Ter Apelers hebben in ieder geval al drie punten op zak. Gaat dat Musselkanaal zaterdagavond ook lukken of gaan de punten weer mee richting Ter Apel?

Gasselternijveen – Buinen

Ook in de zondag vierde klasse D staat een derby op het programma. Gasselternijveen ontvangt in eigen huis Buinen. Twee ploegen die met een flinke oorwassing aan de competitie zijn begonnen. Gasselternijveen verloor op bezoek bij EHS ’85 met 5-2 en Buinen kreeg in eigen huis een zevenklapper om de oren van Wijster. Beide teams hebben komende zondag dan ook wat recht te zetten en zullen de nare smaak van de nederlaag willen wegspoelen. Vooral de grote nederlaag van Gasselternijveen mocht wat verrassend genoemd worden. De ploeg van trainer Robert Oosting wordt voor dit seizoen hoog ingeschat in de zondag vierde klasse D. Die status zal het dan zondag in ieder geval zien moeten waar te maken tegen streekgenoot Buinen dat zijn huid ongetwijfeld duur zal willen verkopen.

Sportclub Roswinkel – Buinerveen

Misschien is het nog wat vroeg om te spreken van een echte topper, maar de wedstrijd tussen Roswinkel en Buinerveen mag op papier toch wel zo genoemd worden. Beide teams mogen wel gerekend worden tot de kampioenskandidaten in de ‘kleine’ zondag vijfde klasse D waarin slechts elf ploegen acteren. Dat er serieus met Roswinkel rekening gehouden moet worden bleek afgelopen zondag wel. De Roswinkelers lieten er tegen Zandpol geen gras over groeien en wonnen maar liefst met 0-9. Buinerveen had het in de streekderby tegen Valther Boys wat lastiger en moest zich van een 0-1 achterstand terug knokken. Dat lukte uiteindelijk ook en Buinerveen zegevierde met 3-1. Daarnaast mocht Buinerveen de afgelopen zomer een aantal versterkingen verwelkomen, waardoor de verwachtingen voor dit seizoen in Buinerveen ook hooggespannen zijn. Doordat er maar elf ploegen in de klasse aanwezig zijn, zijn elke drie punten dan ook van groot belang. De vraag is dan ook wie de eerste tik van dit seizoen gaat uitdelen.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Programma bekervoetbal donderdag 17 september

Overzicht van de bekerwedstrijden die donderdag op het programma staan.

Oefenduels 19 januari

Overzicht van de oefenduels die zaterdag gespeeld worden.

Stand zondag 1e klasse F

Overzicht van de stand van de zondag 1e klasse F.