Borger pakt tegen Mussel de tweede zevenklapper op rij

Borger boekte opnieuw een zevenklapper, in de tweede helft liep het over Mussel heen.

Foto Andries Middelbos, Borger-invaller Ruben de Valk kwam twee keer tot scoren tegen Mussel.

SV Borger moest afgelopen zaterdag de 0-7 overwinning op Tiendeveen een vervolg geven in de thuiswedstrijd tegen SV Mussel. De Borgernaren begonnen als favoriet in de Kanaalstreek-derby, maar hadden het met name in de eerste helft zeker niet gemakkelijk. De mannen uit Mussel waren fanatiek en probeerden door veel in de duels te komen de technisch vaardiger opponent het voetballen onmogelijk te maken. Ze slaagden er deels in, waren op slag van rust heel dichtbij een tegentreffer, maar konden desondanks niet voorkomen dat Borger met 2-0 ging rusten. Toen kort na de thee de 3-0 er ook in lag was de strijd definitief beslecht. De groenhemden liepen uiteindelijk eenvoudig uit naar opnieuw een 7-0 overwinning.

Borger begon haar tweede wedstrijd nog steeds zonder de geblesseerde goalgetter Luuk Kenter. Daarnaast was doelman Edwin Haandrikman deze week vanwege vakantie afwezig. Hij werd vervangen door de 49-jarige assistent- en keepertrainer Mark Wolters. De ‘good-old’ doelman mocht meteen aan de bak. Met de manier waarop hij een gevaarlijk ogende hoekschop in de eerste minuut uit de lucht plukte, liet hij zien dat er met hem nog steeds niet te spotten valt.

Laconiek ogend Borger

Een belangrijke interceptie, zo bleek, want een minuut later werd zijn zevenentwintig jaar jongere collega Rick Strobos aan de overkant wel geklopt. Strobos viel dit overigens niet aan te rekenen, hij was kansloos toen Hendrik Gustin zijn collega Bonne Timmer erg onbaatzuchtig een niet te missen kans bood. In de minuten die volgden kreeg Borger nog wat kleinere mogelijkheden, maar ook Mussel beet flink van zich af. Het team van de fanatiek coachende Arend Scholtens liet zich niet zomaar naar de slachtbank leiden. Ze waren feller dan de bij vlagen te laconiek ogende Borgernaren en waren in de 9e minuut dicht bij de gelijkmaker. De inzet van één van de voorwaartsen belandde net langs de paal, nadat Wolters zijn doel goed verkleind had. Na een dik kwartier voetballen werd het steeds meer een echt middenveldduel met slechts spaarzame mogelijkheden voor de thuisploeg. Het dichtst bij een doelpunt was Joep Hiddink in deze fase. Een prachtig afstandsschot van de ingeschoven centrale verdediger belandde via de vingertoppen van Strobos op de lat. In de 34e minuut lag de 2-0 er wel in. Een klutssituatie met in de hoofdrol Christiaan Vos eindigde via de voet van één van de gasten in het doel. In de blessuretijd van de eerste helft kreeg de uitploeg haar grootste kans van de wedstrijd. Het zat de roodhemden niet mee, de flinterharde inzet belandde op het aluminium van de paal.

Invallers maken het verschil

Het gaf maar aan de Borger in de tweede helft alert moest blijven. Een tegendoelpunt zou de tegenstander weer moed geven en dan zou het nog weleens bijzonder lastig kunnen worden. Aan de andere kant zou een derde treffer voor Borger weleens de opmaat kunnen zijn voor alsnog een ruime overwinning. Het laatste kwam uiteindelijk uit. De 3-0 was een co-productie van twee invallers. Benjamin Mazeau stuurde Ruben de Valk de diepte in. De jonge spits versnelde, won het duel en schoot vervolgens onberispelijk binnen. Het hek was hiermee van de dam, want vijf minuten later maakte de bewegelijke Hendrik Gustin al de volgende. De assist bij deze 4-0 kwam van Floris Hiddink. De echte weerstand van Mussel was nu definitief gebroken. In het laatste kwartier maakten de bewoners van de Hunebedhoofdstad er zelfs nog een zevenklapper van. Eerst maakte De Valk zijn tweede van de middag na een lange inworp van aanvoerder Wiljan Vos. Vervolgens maakten twee andere invallers het helemaal af. De zesde kwam op naam van Odin Blei. Hij schoot, na voorbereidend werk van Matthijs Brink en Ruben de Valk, de frustratie om zijn wisselbeurt genadeloos van zich af. Het slotakkoord kwam vervolgens van het puntje van de teen van routinier Melvin Ottens. De 7-0 zege was hiermee een feit.

Niet best

Het moge duidelijk zijn dat Borger na twee duels op doelsaldo aan kop gaat in de 4e Klasse D. Trainer Joling bleef er na afloop rustig onder. “Ik mag natuurlijk na deze seizoenstart niet klagen, maar ik vond het vandaag met name in de eerste helft niet best. Dat moet echt beter willen we voor de prijzen gaan!”. Volgende week gaat zijn ploeg op bezoek in Nieuwlande, waar SCN de tegenstander zal zijn.

Foto’s Andries Middelbos: Borger – Mussel

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

SJS komt er niet aan te pas tegen SC Loppersum

SJS moest zaterdag zijn meerdere erkennen in Loppersum en is uitgeschakeld in het bekertoernooi.

SJS begaat misstap tegen Nieuw-Balinge

SJS liet tegen een Nieuw-Balinge een uitgelezen mogelijkheid liggen.