Gieterveen wint met ruime cijfers van Eext

Gieterveen heeft de thuiswedstrijd tegen Eext met ruime cijfers gewonnen en kent een goede start van de competitie.

Gieterveen heeft de officiële openingswedstrijd van hun 60e jubileumjaar met ruime cijfers gewonnen van streekgenoot Eext. In de tweede helft werd het verschil gemaakt en liepen de groenhemden uiteindelijk met grote cijfers uit op de bezoekers. Een mooi moment voor de Gieterveners, die daarmee met een goed gevoel aan de festiviteiten konden beginnen.

De eerste helft ging nog enigszins gelijk op, waarbij beide ploegen een aantal goede kansen kregen. De thuisploeg kreeg misschien de meeste kansen met twee schoten op de lat van Van der Veen en Mink, maar de kansen van Eext hadden eigenlijk niet gemist mogen worden. Stolwijk kwam oog in oog met Lugtenborg, die in twee instanties redding wist te brengen en was er een schot van afstand die op de paal terecht kwam.

Gieterveen zorgt voor snelle beslissing na rust

Nadat Poelman van Eext al een aantal keer redding had moeten brengen op inzetten van Kupers en Wilte en Jesse Nijhuis, was het na een dik half uur Bart Caspers die de thuisploeg terecht op voorsprong kopte uit een corner. De Gieterveners probeerden met lange ballen de voorsprong de rust in te trekken, maar dit leverde juist nog een grote kans op voor Eext. Gelukkig voor de thuisploeg kopte Nijhof vlak voorlangs. Zo’n tien minuten na rust breidde Gieterveen de voorsprong al uit. Een voorzet van Van der Veen werd door Wilte Nijhuis goed bij de tweede paal binnengekopt. Twee minuten later was het derde doelpunt ook een feit. Een inzet van dezelfde Wilte Nijhuis werd bij de tweede paal tegen de netten geschoten door Ramcharan.

Gebroerders Nijhuis trefzeker

De strijdlust van Eext leek hiermee verdwenen en ondanks wat verdwaalde voorzetten die voor wat dreiging van Lugtenborg zorgde, kreeg het eigenlijk geen poot meer aan de grond. Zoals in de hele wedstrijd probeerde het vooral potten te breken met lange ballen van achteruit, maar heel effectief was dit op wat sporadische momenten eigenlijk nooit. Uiteindelijk gaf Jesse Nijhuis twintig minuten voortijd met een prachtig subtiel balletje een assist op zijn broer Wilte, waarna de jongste broer zelf ook nog voor een goaltje aantekende met een droge knal in de verre hoek. Dit zette de eindstand op een duidelijke 5-0, waarmee de Gieterveners nu 6 punten hebben uit twee duels.