Musselkanaal wint derby van FC Ter Apel ’96 na spectaculaire openingsfase

Musselkanaal zegevierde in de Kanaalstreekderby tegen FC Ter Apel ’96, die vooral in de eerste helft spectaculair was te noemen.

(Archief)Foto: Rolf Kayser was mee twee treffers van grote waarde voor Musselkanaal, dat de derby met 4-2 won van FC Ter Apel ’96.

Musselkanaal heeft de Kanaalstreekderby, na een zeer spectaculair begin, met 4-2 gewonnen van Ter Apel. De doelpunten vlogen in de beginfase over en weer, maar het was Musselkanaal dat met een 3-2 voorsprong aan de thee ging. Na rust besliste Rolf Kayser het duel definitief en was de eerste overwinning van het seizoen een feit voor Musselkanaal.

Voor Musselkanaal was de Kanaalstreekderby tegen FC Ter Apel ’96 de eerste competitiewedstrijd van het seizoen, gezien men in de eerste speelronde vrij was. Ter Apel speelde al wel en won met 4-3 van Weerdinge en had direct de gelegenheid om Musselkanaal op zes punten te zetten. De avondwedstrijd leverde met name in de eerste helft een spektakelstuk op.

Doelpunten over en weer

Al na vier minuten spelen was het raak voor Musselkanaal, waar Rolf Kayser zijn doelpunteninstinct weer eens liet gelden: 1-0. Lang bleef de voorsprong niet staan, want de bal lag er aan de andere kant net zo snel weer in. Daniel Manning, de topschutter aan de kant van Ter Apel, liet het net nu bollen. En dus was de stand weer in evenwicht, maar al snel konden de supporters van de thuisploeg opnieuw juichen. Ditmaal voor Lennart Fehrmann,  die de 2-1 liet aantekenen na slechts 11 minuten spelen. Daarmee was de koek nog niet op in de beginfase van de wedstrijd, want wederom wist Ter Apel de stand binnen een mum van tijd de stand gelijk te trekken door Joey Huizingh. Na 18 minuten spelen stond er dan ook een 2-2 tussenstand op het scorebord, waardoor de meesten dachten dat er wel eens een flinke eindscore op het scorebord zou kunnen verschijnen.

Musselkanaal geeft voorsprong niet meer weg

Dat bleef echter uit, want in het vervolg van de wedstrijd waren de doelpunten in deze derby een stuk schaarser. Het was opnieuw Musselkanaal, dat voor de derde keer in deze wedstrijd kwam na een half uur spelen. Jordy Oost zette zijn ploeg op een 3-2 voorsprong en dat bleek ook tevens de ruststand te zijn. Na de pauze wistten de manschappen van trainer Wessel Woortman de voorsprong wel vast te houden. Ter Apel kwam niet meer tot scoren en een kwartier voor tijd werd de wedstrijd definitief beslist. Met zijn tweede van de avond zorgde Kayser ervoor dat de drie punten definitief in Musselkanaal bleven: 4-2.