NWVV start competitie met klinkende zege op Muntendam

NWVV kende een prima competitiestart en won met ruime cijfers van NWVV.

NWVV heeft haar eerste competitiewedstrijd eenvoudig weten te winnen van Muntendam. Op sportpark Nieuw-Weerdinge had het maar weinig te duchten van de Groningers en won het uiteindelijk met 5-0.

Van meet af aan was NWVV de beter voetballende ploeg en dat resulteerde na twintig minuten spelen in een 1-0 voorsprong via Marko Mihalj. Voor de pauze verdubbelde collega-spits Roy Super de voorsprong: 2-0. De bezoekers konden daar bitter weinig tegenover stellen in de eerste helft.

Ook in de tweede helft had NWVV het betere van het spel, maar kregen de bezoekers ook een paar mogelijkheden. NWVV-goalie Damy Sinot liet zich deze middag echter niet passeren. In de slotfase besliste de thuisploeg definitief de wedstrijd. Invaller Orlando Uiterwerf maakte er 3-0 van en een andere invaller, Milan Duursma, scoorde even later de 4-0. Het slotakkoord was weggelegd voor goalgetter Super, die de bal hard en hoog binnenschoot in de laatste minuut van de wedstrijd: 5-0.