Voorbeschouwing speelronde 3 zaterdagclubs

Voorbeschouwing op de meest interessante en bijzondere wedstrijden die zaterdag gespeeld worden.

Zaterdag staat speelronde 3 van de competitie op het programma voor de zaterdagclubs in de regio van de Kanaalstreek. FC Kanaalstreek blikt vooruit op de meest interessante en bijzondere duels die op het programma staan voor deze speelronde.

Mussel – Tiendeveen:

Zaterdag staat voor Mussel een belangrijke thuiswedstrijd tegen Tiendeveen op het programma. Beide teams zullen normaal gesproken spelen voor handhaving in de zaterdag vierde klasse D en dus kan dit duel al enigszins als een ‘zespuntenwedstrijd’ worden bestempeld. Weet Mussel te winnen dan zet het Tiendeveen ook direct op zes punten achterstand en neemt het zelf voorlopig een veilige plek in de middenmoot in. Mussel won de eerste wedstrijd van Wildervank met 2-1, maar ging afgelopen zaterdag hard onderuit met 7-0 tegen titelkandidaat Borger. Dat overkwam ook Tiendeveen in de eerste wedstrijd van het seizoen en afgelopen zaterdag verloor men ook met 2-0 van HS ’88. Nul punten en nul doelpunten tot nu toe voor Tiendeveen, ongetwijfeld dat Mussel dat komende zaterdag ook zo wil houden op sportpark De Slenk.

BATO – SC Scheemda:

Voorlopig zijn BATO en SC Scheemda de koningen van de gelijke spelen in de zaterdag 5e klasse F. Beide ploegen speelden in hun eerste twee competitiewedstrijden gelijk. Scheemda speelde de eerste wedstrijd met 1-1 gelijk bij Meeden en bleef afgelopen zaterdag tegen SETA steken op een 3-3 gelijkspel. Een toch wat teleurstellende competitiestart voor Scheemda, dat gezien wordt als titelkandidaat in 5F. BATO speelde afgelopen weekend met 3-3 gelijk tegen Westerlee en kwam in de eerste speelronde niet verder dan een 2-2 gelijkspel tegen VVS Oostwold. Hoogste tijd voor beide ploegen om eens de eerste overwinning te gaan pakken. De balans in onderlinge wedstrijden is in het voordeel van Scheemda, dat de laatste twee edities wist te winnen in Winschoten. Gaat dat nu weer gebeuren in deze derby of wordt het toch voor beiden drie gelijke spelen op een rij?

Meeden – Bargeres:

De topper deze speelronde in de zaterdag 5e klasse F is het duel tussen Meeden en Bargeres. Beide ploegen zijn de competitie goed begonnen met respectievelijk vier en zes punten uit twee duels. Bargeres startte de competitie met een ruime overwinning 1-5 overwinning op SETA en ook afgelopen zaterdag won het ruim van Damacota: 6-1. Meeden begon de competitie met een 1-1 gelijkspel tegen SC Scheemda en won afgelopen zaterdag met 0-3 van Veendam 1894. Het is daarnaast een confrontatie tussen twee ploegen die nieuw zijn in deze klasse. Zowel Meeden als Bargeres maakten de overstap van het zondag- naar het zaterdagvoetbal. Een stap die voor beide elftallen voorlopig goed uitpakt. Het beloofd zaterdag dan ook een interessant duel te gaan worden tussen de twee voormalige zondagploegen.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Programma 20 januari

Overzicht van de wedstrijden die zondag 20 januari gespeeld worden.